Важливо знати: 8 вправ, які допоможуть дитині впоратися зі стресом

Як допомогти дитині подолати стрес: корисні вправи

Як допомогти дитині впоратися зі стресом: корисні вправи.

Поділитися:

Стрес — це відчуття тиску, пригніченості або неспроможності впоратися із проблемою. Діти часто зіштовхуються зі стресовими ситуаціями в навчанні, комунікаціях. Особливо гостро проблема стресу стоїть в умовах війни. Як допомогти дитині розслабитися? В Мінреінтеграції поділилися вправами, які розробили в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативою першої леді Олени Зеленської. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як ефективно розподілити власний час: 5 порад від експертки Наталії Кадя у "Сніданку з 1+1"

►«Обійманці». Гра за принципом «обійми мене сильніше, ніж я тебе». 

►Вранці після того, як дитина прокинеться, попросіть її торкатися різних частин тіла, промовляючи їхні назви. Наприклад: «Доброго ранку, носику; доброго ранку, щічки; доброго ранку, вушка; доброго ранку, шийко; доброго ранку, плечики» тощо. 

►«Поцілунки». Цілуйте лоб чи щоку дитини так, щоб послідовність поцілунків утворила різні форми, наприклад квадрат, трикутник чи овал.  

►«Люлечка». Сядьте за дитиною, обіймаючи її за спинку, і погойдайтеся.  

►«Сніговик». «Зліпіть» із тіла малечі уявного сніговика. Попросіть дитину напружити всі м’язи, наче вона замерзла. А потім нібито вийшло сонечко й почало пригрівати, сніговик починає танути, а малеча – розслаблятися.  

►Малюйте на животику чи спині різні букви або фігури, а дитина нехай вгадує, що саме було намальовано. 

►«Кенгуру». Сядьте своїм животом до живота дитини й міцно обіймайтеся.  

►«Очищення». Торкайтеся тіла дитини, ніби сонечко чи вода проходять крізь нього і змивають та освітлюють усе, що напружує.

Як вберегти мозок від перенасичення інформацією, дивіться поради від психотерапевта Олега Чабану в "Сніданку з 1+1":

Дивіться "Сніданок з 1+1" з 7:00 до 9:30 у будні дні на телеканалі “1+1 Україна” та на YouTube, а також “Сніданок. Вихідний” у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

Обговорення "Сніданку з 1+1" в соцмережах:

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі