Як ефективно розподілити власний час: 5 порад від експертки Наталії Кадя у "Сніданку з 1+1"

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як навчитися керувати часом: практичні поради
Unsplash

У "Сніданку з 1+1" експертка пояснила, як навчитися керувати власним часом.

Поділитися:

Якби було більше годин у добі, ми б точно встигнули все — така думка точно була у кожного. Низькі навички керування власним часом негативно впливають на продуктивність та наше здоров'я. Як правильно розподіляти час, у "Сніданку з 1+1"який виходить у будні з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна, телеканалу ТЕТ та на YouTube, пояснила тренерка з розвитку мислення Наталія Кадя. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проста гімнастика для полегшення болю в спині від тренерки Катерини Левінської у "Сніданку. Вихідний"

Що таке тайм-менеджмент

"Тайм-менеджмент — це насправді не про управління часом, а про те, як ми з цим часом працюємо", — пояснює експертка.

Як керувати часом: поради

1. Визначіть, на які сфери ви витрачаєте найбільше часу. Умовно розподіліть свій день на такі категорії: здоров'я, сон, родина, саморозвиток, робота, соцмережі. Приблизно порахуйте (наприклад, у відсотковому відношенні), яку частку дня ви присвячуєте кожному з цих пунктів. Таким чином можна виявити найбільш витратні сфери і відрегулювати свій графік. 

2. Сон та здоров'я — найважливіші складові. Гарний фізичний стан сприяє кількості енергії, яку потім ви зможете ефективно витрачати на всі інші справи.

3. Робіть плани. Так буде легше скерувати свої сили у правильне русло. Використовуйте для цього записники чи спеціальні застосунки.

4. Подумайте, хто ви — сова чи жайворонок. У залежності від цього потрібно виокремити період доби, коли ви зможете відпочити. Чергування роботи та відпочинку є запорукою продуктивності.

5. Не беріться за кілька справ одночасно. Краще зробити щось одне, а не хапатися за все підряд.

"Потрібно керувати собою, а не часом", — підсумовує Наталія Кадя.

Час

Фото: Unsplash.com

Дивіться "Сніданок з 1+1" з 7:00 до 9:30 у будні дні на телеканалі “1+1 Україна” та на YouTube, а також “Сніданок. Вихідний” у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

Обговорення "Сніданку з 1+1" в соцмережах:
Instagram
Facebook

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі