Важливо знати: чи впровадять відключення світла в листопаді

Чи будуть відключати світло у листопаді: відповідь Міненерго
Unsplash

Чи планується графік відключення світла в листопаді: пояснення Міненерго.

Поділитися:

Мережею вже не вперше шириться інформація про впровадження віялових відключень електроенергії вже в листопаді. У Міненерго дали остаточну відповідь, чи будуть вимикати світло наприкінці осені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зима близько: чи готова українська енергосистема до можливих обстрілів цієї зими: розказав гендиректор YASNO у "Сніданку з 1+1"

Чи будуть вимикати світло в листопаді 2023

Міністерство енергетики вкотре повідомляє:

"Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, повністю достатньо для забезпечення потреб споживачів. Цієї зими працюватимуть усі блоки атомних електростанцій, що розташовані на підконтрольній території України".

У резерві також перебувають додаткові потужності, які будуть використані у разі нових атак та потреби збільшення споживання енергії.

Наразі обмеження побутових споживачів не передбачено в жодному з регіонів України. 

Відключення можуть впровадити лише у разі поновлення масованих обстрілів та нових пошкоджень обладнання. На це випадок деякі області вже розробили планові графіки. Чи ваш регіон уже має потенційний розклад обмежень постачання електроенергії, можна дізнатися тут

Поширення фейків — один із засобів інформаційної війни, тож Міненерго закликають не довіряти новинам із неперевірених джерел. 

Більше про те, як ворог маніпулює у Facebook і як вберегтися від дезінформації, дивіться у "Сніданку з 1+1":

Дивіться "Сніданок з 1+1" з 6:30 до 9:30 у будні дні на телеканалі “1+1 Україна” та на YouTube, а також “Сніданок. Вихідний” у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

"Сніданок" в соцмережах:

Instagram
Facebook

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

 

Новини по темі