Важливо знати: у яких регіонах уже є графіки відключення світла

Графік відключення світла в Україні 2023-2024: список міст та регіонів
Unsplash

Нові графіки відключення світла в Україні: список міст.

Поділитися:

Через торішній досвід російських окупантів на електромережі багатьох українців хвилює ймовірність повторення сценарію осені-зими 2022. Хоч наразі масових відключень світла не впроваджено, деякі споживачі вже зазнали вимкнень, а низка областей опублікували графіки ймовірних віялових відключень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як налаштувати інтернет для роботи у разі відключень світла: пояснення у "Сніданку з 1+1"

Коли будуть вимикати світло в Україні: що потрібно знати

► Не всі області наразі мають оприлюднені графіки, проте ресурси місцевих Обленерго оновлюються в онлайн режимі та у разі екстремальних умов нададуть актуальну інформацію. 

► Нові відключення ймовірні за нових обстрілів, погодних негараздів та технічних неполадок.

► Частота та час вимкнень можуть бути змінені через надзвичайні умови.

Графік відключень: Київ

Загалом нові графіки відключень нагадують торішні — 4 години без електрики, а також ймовірні додаткові 3. Вимкнення для вашої адреси можна перевірити за посиланням.

Київ

Графік відключень: Одеса та область

У Одеській області буде запроваджено режим відключення електроенергії з таким графіком: протягом трьох годин — відсутність електричного живлення, наступні три години —  можливі обмеження у постачанні електроенергії, а останні три години —  нормальне електричне живлення. Детальніше про свій населений пункт дивіться на сайті ДТЕК.

Одеса

Графік відключень: Дніпро та область

У регіоні попередньо планують відключення двічі на день по 4 години, графік поділений на 5 груп. Перевірте свою адресу за посиланням.

Дніпро

Графік відключень: Полтава та область

Полтаваобленерго опублікували графік, який складається з шести черг, охоплює назви населених пунктів, вулиць і номери будинків. Після отримання оновлених даних щодо обсягу споживання на наступний день буде складено новий графік, який визначатиме часи обмеження електропостачання відповідно до цього ліміту. Повний документ дивіться на сайті Полтаваобленерго.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи повернуться графіки відключення світла взимку: пояснює виконавчий директор енергетичної компанії

Графік відключень: Львів та область

Нагадаємо, на Львівщині вимикалася повітряна лінія «Укренерго», внаслідок чого без світла залишалися близько 76 тисяч споживачів. Наразі усіх заживлено. Щодо майбутніх відключень, Львівобленерго надало графіки, за якими світла не буде по 4 години на день. Дізнатися, у якій черзі відключення ваш будинок, можна на сайті.

Львів

Графік відключень: Тернопіль та область

Графік відключень Тернопільщини оновлюють кожного тижня, він поділений на 6 черг. Передбачено 4-6 годин точного припинення живлення та ймовірні додаткові. Повний графік дивіться тут.

Тернопіль

Чи є загроза нових блекаутів, дивіться у сюжеті:

Дивіться "Сніданок з 1+1" з 6:30 до 9:30 у будні дні на телеканалі “1+1 Україна” та на YouTube, а також “Сніданок. Вихідний” у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

"Сніданок" в соцмережах:

Instagram
Facebook

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі