Ведуча 1+1 Катя Осадча ініціювала створення Telegram-каналу з пошуку дітей: як це працює

Катя Осадча розповіла про телеграм-канал з пошуку дітей пі час війни (відео)
freepik.com

Катя Осадча стала одним з ініціаторів створення Telegram-каналу з пошуку дітей в Україні під час війни.

Поділитися:

Ведуча 1+1 Катя Осадча стала ініціаторкою створення Телергам-каналу для пошуку дітей під час війни. Про це вона повідомила у себе в Instagram. Катерина написала:

"Війна – найжахливіше, що може статися в житті дітей, це можна ще порівняти з втратою батьків. Через обстріли, завали і страхи війни губляться діти. Ми зробили телеграм-канал з пошуку дітей. Ми будемо максимально оперативно перевіряти і викладати інформацію. Також ми розширили пошукову базу, будемо шукати і дорослих."

Телеграм-канал називається «Пошук зниклих» (poshuk_znyklyh). Він допоможе вам знайти тих, із ким ви втратили зв'язок, або тих, кого ви загубили у зв'язку із вторгненням російських військ в Україну, яке розпочалося 24 лютого 2022 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Я вірю в нашу перемогу, бо ми вже стали єдиним незламним щитом», – Алла Мазур розповіла про свій внесок у боротьбу з російськими загарбниками

Алгоритм пошуку дітей (як це працює?)

Отже, заходьте на телеграм-канал poshuk_znyklyh та дотримуйтеся таких рекомендацій:

1. Підготуйте повідомлення за таким зразком. Надайте, будь ласка, окремо фото та інформацію текстом у такому порядку одним повідомленням:

  • ім’я та прізвище того, кого шукаєте;
  • рік народження;
  • населений пункт та обставини, за яких людина зникла;
  • коли востаннє виходила на зв’язок;
  • власні контакти для зворотного зв’язку.

2. Надішліть ці дані нам за допомогою бота @poshukZnyklykhBot

Важливо! Не повідомляйте номер приватного будинку чи квартири, щоб уникнути шахрайства.

3. Цей канал співпрацює із ТРО (теробороною), яка також приймає запити про загублених або тих, із ким втрачено зв'язок. Для посилення пошуку рекомендуємо вам заповнити анкету від ТРО, яку ви можете знайти за посиланням на телеграм-канале тероборони. Запити на пошук приймаються через Гугл-форму. Прохання, якщо людина, яку ви шукали, знайшлась або вийшла на зв’язок, будь ласка, заповніть цю форму.

Порада: шукайте у телеграм-каналі «Пошук зниклих» людей не лише за прізвищем, а й за допомогою хештегів із назвою населеного пункту. Наприклад, #Буча, #Ірпінь, #Маріуполь. Окремо виділяються хештеги щодо списків евакуйованих осіб: #списки #евакуація.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Евакуація з дитиною: основні правила безпеки та рекомендації

Дивіться, як Катя Осадча пояснює осбливості функціонування Телеграм-каналу з пошуку дітей:

Новини по темі