Ведучі «Сніданку з 1+1» пригощали авторськими смаколиками на благодійному pop-up «Кий, ШЕФ, Хорив»

Ведучі "Сніданку з 1+1" долучилися до благодійного pop-up «Кий, ШЕФ, Хорив»

Ведучі «Сніданку з 1+1» долучилися до благодійного гастрономічного pop-up «Кий, ШЕФ, Хорив», який відбувся на Житньому ринку в Києві 7-8 жовтня.

Поділитися:

Ведучі «Сніданку з 1+1» на телеканалах 1+1 Україна та ТЕТ Людмила Барбір, Валентина Хамайко, Неля Шовкопляс та Ігор Циганик стали гостями на «Алеї зірок» благодійного гастрономічного pop-up «Кий, ШЕФ, Хорив», який відбувся у столиці. 8 жовтня сніданківці готували для відвідувачів канапки за авторськими рецептами, які самостійно продавали, аби зібрати кошти на дрони для благодійного фонду бригади спецпризначення «Азов».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Куди поїхати на відпочинок восени: ведучі "1+1 Україна" та "1+1 Марафон" назвали улюблені місця сили

Ведуча Неля Шовкопляс зауважила, що pop-up об'єднав дві гарні цілі: знайомство з крафтовими виробниками й збір коштів для армії та на відновлення Житнього ринку:

«Дуже крутий захід з класною метою. Я познайомилася з великою кількістю крафтових виробників, зібрала стільки історій. Купила ще собі купу різної продукції. Тому, мені здається, це дуже потрібно і корисно. І людям познайомитися саме з такими нашими виробниками, і зробити круту благодійну справу. Мені здається, вийшло прекрасно».

Ведучі "Сніданку з 1+1" на «Кий, ШЕФ, Хорив»

Мінімальний донат, за який можна було придбати страву, — 270 грн. Проте відвідувачі охоче купували смаколики і за значно вищу вартість. До слова, алея з ведучими «Сніданку з 1+1» стала чи не найпопулярнішою на pop-up, адже практично одразу утворилася черга охочих скуштувати канапки, сфотографуватися та поспілкуватися з ведучими улюбленого ранкового проєкту.

Для канапок використовували м’який сир лабне власного виробництва Валентини Хамайко. Ведуча Людмила Барбір розповіла, що найшвидше «розлетілися» канапки з салом, горіхами, маком і часником за родинним рецептом сценариста «Сніданку з 1+1» Дениса Рильського, правнука українського поета Максима Рильського.

«Надзвичайно рада була долучитися до цієї події, адже метою було зібрати кошти на дрони для «Азову». Було приємно усвідомити і побачити, що у стані війни малий бізнес працює. У нас така велика кількість фермерів, які мали змогу презентувати свою продукцію. Я куштувала і равликів, і випічку, і мед з перцем, який мене дуже вразив. Від травника, який, до речі, є експертом «Сніданку», були напої, чаї. Це була класна атмосфера, кулінарний батл під керівництвом ресторатора Клопотенка. Було багато наших колег з ТБ, музикантів.

Це така класна гастрономічно-культурна подія, сподіваюся, що гості змогли трішки відволіктися і зробити справді класну справу. Велика черга гостей була, і тішило те, що вони були дуже щедрими на донати, адже це важливо зараз для нашої армії: для наших хлопців і дівчат, які на передовій. Я сподіваюся, що завдяки цьому заходу з'явиться більше дронів у наших бійців, і таким чином ми наблизимо нашу перемогу», — поділилася враженнями від заходу Людмила Барбір.

Ведучі "Сніданку з 1+1"

«Повернемо життя на Житній!», — під таким гаслом організатори зібрали на гастрономічному pop-up тисячі киян та гостей столиці. 7-8 жовтня Житній ринок дійсно ожив: упродовж двох днів фермери та крафтові виробники з усієї України презентували свою продукцію, низка відомих київських закладів пригощала відвідувачів фірмовими стравами, а зірки змагалися в кулінарних батлах. Відвідувачі також могли долучитися до кулінарних змагань, зробивши відповідний донат.

«Кий, ШЕФ, Хорив» зібрав гостей у стінах Житнього ринку, що є найстарішим у столиці та знаходиться на Подолі, для благодійної мети: збору коштів для ЗСУ та на відновлення даху самої будівлі ринку. Нині вона у поганому стані та потребує відновлення. З 1980 року у будівлі не проводили комплексний ремонт.

Уже традиційно на гастрономічному pop-up була музична сцена, де виступали молоді українські виконавці, було багато інтерактивів та майстер-класів. Незабаром організатори повідомлять, скільки вдалося зібрати донатів за 2 дні заходу.

Ведучі "Сніданку з 1+1" на благодійному pop-up «Кий, ШЕФ, Хорив»

Ведучі "Сніданку з 1+1" на «Кий, ШЕФ, Хорив» - фото

Новини по темі