Великодні зайці: рецепт від Валентини Хамайко

Як приготувати великодні зайці: рецепт від Валентини Хамайко (1+1)

Готуємо великодню страву за рецептом ведучої "Сніданку з 1+1".

Поділитися:

Ведуча "Сніданку з 1+1", який виходить щодня на телеканалі 1+1 Україна з 07:00 до 11:00, Валентина Хамайко поділилася рецептом до свята Великдень. Як приготувати великодні зайці?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати паску-крафін: рецепт оригінальної великодньої випічки від Руслана Сенічкіна (відео)

Великодні зайці за рецептом Валентини Хамайко

"Прикрашені червоною стрічкою і маленькими дзвіночками, вони створюють особливу святкову атмосферу. І їх дуже просто приготувати разом з дітьми", — ділиться Валентина.

Валентина Хамайко

Інгредієнти для тіста: 

  • Борошно – 225 г
  • Цукор – 60 г
  • Ванільний цукор – 10 г
  • Свіжі дріжджі – 6 г
  • Яйце – 1 шт
  • Рафінована олія – 50 г
  • Молоко – 80 мл
  • Дрібка солі

Для змащування:

  • Маленьке яйце - 1 шт
  • Молоко - 1 ст. л

Для оформлення:

  • Чорні родзинки або мак, щоб робити очі зайцям

Великодні зайці рецепт - 1+1

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати заварну паску на манці (Костя Грубич ділиться рецептом з 19 сторіччя)

Великодні зайці: спосіб приготування

1. Дріжджі розтираємо з цукром і розводимо суміш теплим молоком. Залишаємо на 15 хв. Просіюємо борошно, додаємо сіль, ванільний цукор.

2. Вимішуємо тісто, додаючи в борошно суміш молока і дріжджів, олію і яйце. Тісто має бути ніжним і м'яким.

3. Накриваємо харчовою плівкою на 1,5 год. Воно має збільшитися вдвічі.

4. З тіста формуємо зайців. Шматок тіста розміром з 2 волоських горіхи відрізаємо ножем. Формуємо з нього довгу тонку ковбасу, товщиною в 1 см та на пергаменті згортаємо її в формі равлика, але не щільно.

5. З іншого шматка тіста розміром з 1 волоський горіх формуємо кульку, а потім витягуємо з одного боку, як краплю. Вужчу частину розрізаємо ножем або ножицями — це будуть вуха зайця, а з протилежної частини пальцями формуємо носик. Голову прикріпляємо до тіла-равлика.

6. Відщипуємо малий шматок тіста і формуємо кульку. Це буде хвостик. Кріпимо його з протилежного від голови боку. Робимо очі з чорних родзинок.

7. Виробам даємо підійти протягом 40 хв в теплому місці. Під харчовою плівкою.

8. Перед випіканням змащуємо зайців сумішшю яйця з молоком. Випікаємо при 180-200 градусах до рум'яного кольору. Прикрашаємо готових зайців стрічкою і дзвіночками за бажанням.

Новини по темі