Великодні зайці: рецепт від Валентини Хамайко
Готуємо великодню страву за рецептом ведучої "Сніданку з 1+1".
Ведуча "Сніданку з 1+1", який виходить щодня на телеканалі 1+1 Україна з 07:00 до 11:00, Валентина Хамайко поділилася рецептом до свята Великдень. Як приготувати великодні зайці?
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати паску-крафін: рецепт оригінальної великодньої випічки від Руслана Сенічкіна (відео)
Великодні зайці за рецептом Валентини Хамайко
"Прикрашені червоною стрічкою і маленькими дзвіночками, вони створюють особливу святкову атмосферу. І їх дуже просто приготувати разом з дітьми", — ділиться Валентина.
Інгредієнти для тіста:
- Борошно – 225 г
- Цукор – 60 г
- Ванільний цукор – 10 г
- Свіжі дріжджі – 6 г
- Яйце – 1 шт
- Рафінована олія – 50 г
- Молоко – 80 мл
- Дрібка солі
Для змащування:
- Маленьке яйце - 1 шт
- Молоко - 1 ст. л
Для оформлення:
- Чорні родзинки або мак, щоб робити очі зайцям
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати заварну паску на манці (Костя Грубич ділиться рецептом з 19 сторіччя)
Великодні зайці: спосіб приготування
1. Дріжджі розтираємо з цукром і розводимо суміш теплим молоком. Залишаємо на 15 хв. Просіюємо борошно, додаємо сіль, ванільний цукор.
2. Вимішуємо тісто, додаючи в борошно суміш молока і дріжджів, олію і яйце. Тісто має бути ніжним і м'яким.
3. Накриваємо харчовою плівкою на 1,5 год. Воно має збільшитися вдвічі.
4. З тіста формуємо зайців. Шматок тіста розміром з 2 волоських горіхи відрізаємо ножем. Формуємо з нього довгу тонку ковбасу, товщиною в 1 см та на пергаменті згортаємо її в формі равлика, але не щільно.
5. З іншого шматка тіста розміром з 1 волоський горіх формуємо кульку, а потім витягуємо з одного боку, як краплю. Вужчу частину розрізаємо ножем або ножицями — це будуть вуха зайця, а з протилежної частини пальцями формуємо носик. Голову прикріпляємо до тіла-равлика.
6. Відщипуємо малий шматок тіста і формуємо кульку. Це буде хвостик. Кріпимо його з протилежного від голови боку. Робимо очі з чорних родзинок.
7. Виробам даємо підійти протягом 40 хв в теплому місці. Під харчовою плівкою.
8. Перед випіканням змащуємо зайців сумішшю яйця з молоком. Випікаємо при 180-200 градусах до рум'яного кольору. Прикрашаємо готових зайців стрічкою і дзвіночками за бажанням.