Відпочинок у серці Карпат: як провести відпустку в Буковелі восени

Відпочинок Буковель 2023: куди варто піти
Unsplash

Чому варто відвідати Буковель восени?

Поділитися:

Однією з найпопулярніших туристичних точок Карпат є Буковель. Це всесезонний курорт у серці західної України, один з найбільших гірськолижних курортів східної Європи. Тут добре розвинена туристична інфраструктура, тож поїздка сюди буде насичена та незабутня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-5 туристичних місць у Карпатах, які варто відвідати кожному

Історія курорту Буковель

Історія курорту починається з 2000, коли було укладено угоду про створення туристично-рекреаційного комплексу цілорічного функціонування. У 2003-2004 тут відпочивало 48 000 осіб, а в 2010-2011 на курорті було зареєстровано 1 200 000 денних відвідувань. 8-10 % від загальної кількості відпочивальників до початку повномасштабного вторгнення складали іноземні туристи. У 2012 Буковель визнано найбільш швидкозростаючим гірським курортом світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 8 нетипових місць Львова, які варто відвідати

Чому варто поїхати в Буковель восени

Пік туристичного сезону для гірських курортів — літо та зима, а тому осінь та весна традиційно є періодом нижчих цін та меншого натовпу. Природа восени має особливу атмосферу, а якщо поїхати на відпочинок у теплі осінні дні, то ваша відпустка буде комфортною.

Чим зайнятися у Буковелі восени 2023

  1. Грибівництво та збирання ягід. Лише восени у карпатських лісах ви зможете знайти вдосталь грибів, калини, обліпихи тощо.
  2. Покататися на канатно-крісельній дорозі. Якщо ви не фанат активного лазіння по гірських вершинах, то такий гармонійний спосіб підняття дозволить вам розслабитися та насолодитися краєвидами.
  3. Відпочити у чанах з термальними водами. Після активних пригод посидіти у теплій воді — найкраще завершення дня.
  4. Навідатися до сусідніх сіл та містечок. Буковель знаходиться поряд з такими курортними місяцями, як Яремче, Ворохта, водоспад Гук та багатьма іншими цікавими локаціями.
  5. Поринути у світ карпатської кухні. Де ще можна спробувати автентичну гуцульську їжу, як не в самому серці Карпат? Чисельні кафе та ресторани запропонують вам банош, бринзу, гуслянку, кулешу, традиційні гриби в сметані, книші та багато інших смачних страв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 цікавих місць у Києві, які варто відвідати кожному

Що варто пам'ятати під час поїздки до курорту Буковель

► Зверніть увагу на погодні умови. Осінь може бути мінливою, тому підлаштовуйте свою відпустку під найсприятливіші дні.

► Перед поїздкою перевірте актуальність інформації про курорт. Через російську агресію український бізнес зазнав чималого удару, це стосується і Буковель. Пошук в інтернеті може показати вам застарілі пропозиції, тому краще зателефонуйте до власників місць, послугами яких хочете скористатися.

► Не ходіть до гір самі, особливо не по туристичним маршрутам. На жаль, щорічно люди губляться у Карпатах, а з приходом холодів така ситуація може стати летальною.

► Будьте обачними з грибівництвом. Карпатські гриби хоч і надзвичайно смачні, та їх легко сплутати з отруйними. Якщо ви не розбираєтеся у збиранні грибів, краще знайти собі компаньйона, який знається на цьому.

Новини по темі