Вражаючі місця України, в існування яких складно повірити

Вражаючі місця України, в реальність яких складно повірити | Туризм | 1+1
Фото: Vlad Vasylkevych

Запаморочлива краса.

Поділитися:

«Такі пейзажі бувають хіба що за кордоном». Якщо ти бачиш зображення Гранд-Каньйону чи норвезьких фіордів і сумуєш, бо ця краса надто далеко – приготуйся...

Ми покажемо світлини українських природних див, від яких перехопить подих, а в голові визріє план найближчої подорожі. Гортай і насолоджуйся. Але не кажи, що ми не попереджали…

#1 Гора Шпиці

Івано-Франківська область

Побачивши ці «вежі» вперше не ймеш віри, що вони знаходяться неподалік. Втім, поспішаємо тебе потішити – ця краса дуже близько! «Шпиці» вражають масштабом, адже кожна брила досягає майже сорока метрів. Звісно, виміряти їх розмір мандрівнику не під силу, але насититися красою може кожен охочий.

Фото: Andrii Lutsyk

#2 Озеро Бребенескул

Закарпатська область

Тут немає інфраструктури, але в теплі пори року завжди стоять кольорові намети. Це ідеальне місце для романтики, а голова паморочиться не лише від побаченого, а й від усвідомлення, що перебуваєш на висоті понад 1800 метрів.

«Блакитнооке» озеро найтепліше на Чорногірському хребті, але покупатися в ньому зважиться не кожен – температура води прогрівається максимум до 15 градусів. Тому відчайдухи пірнають, а ті, хто не любить екстрим, чіпляються очима за кожен сантиметр краєвидів.

Фото: Alexander Kalinin

#3 Херсонські гори

Ці нетипові для України пейзажі називають херсонським гранд-каньйоном. Та хіба глиняні гори з високими берегами, ущелинами та валунами не нагадують тобі іншопланетні простори? Кожен бачить те, що йому подобається, але правди нікуди діти – тут справді космічно красиво!

Фото: Vlad Vasylkevych

#4 Білокузьминівські крейдяні скелі

Донецька область

Донбас вважають виключно промисловим регіоном, але він також може похизуватися незвичайними витворами природи. До прикладу, білими горами, які «вибиваються» з місцевого ландшафту, але напрочуд пасують миловидним просторам України.

Фото: Віталій Цимбал

#5 Меандр річки Стрий

Місцями її річище дуже звивисте, а подекуди зустрічаються водоверті, пороги та кам’янисті перекати. Віднедавна річка стала популярною серед туристів – вони веслують на човнах та рафтах. А дехто просто відпочиває на березі Стрию і поринає у «спілкування» з природою.

Фото: instagram/viki_happy_viki

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

1. Твій мальовничий Instagram: 8 красивих місць для фотосесії в Україні

2. 7 справ, які варто зробити в осінніх Карпатах

3. 5 островів України, на яких ти захочеш залишитися назавжди

4. Українські озера, які зачарують тебе з першого погляду

 

 

Новини по темі