До всесвітнього дня шоколаду: 5 рецептів від Руслана Сенічкіна, які розкриють секрет шоколадної формули щастя

Всесвітній день шоколаду 11 липня: 5 рецептів від Руслана Сенічкіна
Getty Images
Поділитися:

Улюблений ведучий Сніданку з 1+1 Руслан Сенічкін ділиться 5 перевіреними рецептами, які здатні підняти ваш настрій і подарувати справжню шоколадну формулу щастя.

Що ви уявляєте, коли чуєте слово «шоколад»? Мабуть, щось приємне, солодке й ароматне. Але це не лише смаколик, який більшість людей обожнює з дитинства. Шоколад дійсно має дивовижну властивість впливати на наш емоційний стан. Навіть одна плитка може підняти настрій краще за улюблений фільм чи теплу ванну. 

Темний шоколад — це джерело біологічно активних речовин. Насамперед він містить триптофан — амінокислоту, яка допомагає організму виробляти серотонін, так званий «гормон щастя». Саме він відповідає за відчуття спокою, задоволення і навіть легкого емоційного піднесення. Крім того, у шоколаді є речовина, що стимулює ті ж рецептори, що й почуття закоханості. 

Але найцікавіше — це те, що шоколад впливає на наш настрій не тільки через мозок, а ще й через кишківник! Науковці підтвердили, що темний шоколад збільшує кількість корисних бактерій в кишківнику, які пов’язані зі зменшенням тривожності. Ось ще один доказ того, що солодке може бути не лише смачним, але й дуже корисним.

Звісно, не варто зловживати. Експерти рекомендують обмежитися 20-30 грамами темного шоколаду на день — це приблизно два шматочки плитки. Та обирати шоколад, де вміст какао 70% і вище, адже саме там міститься найбільше корисних речовин і мінімум цукру.

У Всесвітній день шоколаду, який святкують 11 липня, ділимося з вами підбіркою смачних рецептів від ведучого Сніданку з 1+1 Руслана Сенічкіна.

Шоколадний пиріг

Інгредієнти цієї здоби підвищують імунітет, покращують настрій, а також додають сил та енергії!

Інгредієнти

  • Борошно — 150 г
  • Розпушувач — 1 ч.л
  • Порошок какао — 3 ст.л
  • Горіхове борошно — 30 г 
  • Тростинний цукор — 200 г
  • Вершкове масло — 50 г
  • Молоко — 120 мл

Шоколадна панакота

Попри свій вишуканий вигляд, панакота досить проста у приготуванні.

Інгредієнти

  • Желатин — 15 г
  • Вершки — 350 мл
  • Лимонна цедра — 1 ст. л
  • Ванільний цукор — 1 ч. л
  • Чорний шоколад — 100 г

Шоколадний чизкейк

Чизкейк здобув популярність в усьому світі за свій ніжний, вершковий смак та текстуру, яка може варіюватися від кремової до щільної.

Інгредієнти

  • Сир — 400 г
  • Цукор — 4 ст. л
  • Агар-агар — 30 г
  • Вершки — 100 мл
  • Молочний шоколад — 100 г
  • Чорний шоколад — 40 г

Шоколадний брауні з бананами

Цей десерт обожнюють як дорослі, так і діти, за його супершоколадний смак і надзвичайну ніжність!

Інгредієнти

  • Шоколад — 250 г
  • Вершкове масло — 250 г
  • Цукор — 200 г
  • Борошно — 180 г
  • Горіхи — 100 г
  • Какао — 40 г
  • Розпушувач — 1 ч.л
  • Яйце — 4 шт
  • Банан — 2 шт

Шоколадні мафіни з вишнею

Аромат під час випікання цих мафінів такий, що втриматися від того, аби не з'їсти їх ще гарячими, буде важко.

Інгредієнти

  • Борошно — 200 г
  • Молоко — 200 мл
  • Цукор — 100 г
  • В’ялена вишня — 100 г
  • Вершкове масло — 45 г
  • Чорний шоколад — 1 плитка
  • Розпушувач — 2 ч.л
  • Яйце — 1 шт

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Улюблений літній салат: дієтологи розповіли, чому не можна вживати огірки разом з помідорами в одному прийомі їжі

Новини по темі