До всесвітнього дня шоколаду: 5 рецептів від Руслана Сенічкіна, які розкриють секрет шоколадної формули щастя
Улюблений ведучий Сніданку з 1+1 Руслан Сенічкін ділиться 5 перевіреними рецептами, які здатні підняти ваш настрій і подарувати справжню шоколадну формулу щастя.
Що ви уявляєте, коли чуєте слово «шоколад»? Мабуть, щось приємне, солодке й ароматне. Але це не лише смаколик, який більшість людей обожнює з дитинства. Шоколад дійсно має дивовижну властивість впливати на наш емоційний стан. Навіть одна плитка може підняти настрій краще за улюблений фільм чи теплу ванну.
Темний шоколад — це джерело біологічно активних речовин. Насамперед він містить триптофан — амінокислоту, яка допомагає організму виробляти серотонін, так званий «гормон щастя». Саме він відповідає за відчуття спокою, задоволення і навіть легкого емоційного піднесення. Крім того, у шоколаді є речовина, що стимулює ті ж рецептори, що й почуття закоханості.
Але найцікавіше — це те, що шоколад впливає на наш настрій не тільки через мозок, а ще й через кишківник! Науковці підтвердили, що темний шоколад збільшує кількість корисних бактерій в кишківнику, які пов’язані зі зменшенням тривожності. Ось ще один доказ того, що солодке може бути не лише смачним, але й дуже корисним.
Звісно, не варто зловживати. Експерти рекомендують обмежитися 20-30 грамами темного шоколаду на день — це приблизно два шматочки плитки. Та обирати шоколад, де вміст какао 70% і вище, адже саме там міститься найбільше корисних речовин і мінімум цукру.
У Всесвітній день шоколаду, який святкують 11 липня, ділимося з вами підбіркою смачних рецептів від ведучого Сніданку з 1+1 Руслана Сенічкіна.
Шоколадний пиріг
Інгредієнти цієї здоби підвищують імунітет, покращують настрій, а також додають сил та енергії!
Інгредієнти
- Борошно — 150 г
- Розпушувач — 1 ч.л
- Порошок какао — 3 ст.л
- Горіхове борошно — 30 г
- Тростинний цукор — 200 г
- Вершкове масло — 50 г
- Молоко — 120 мл
Шоколадна панакота
Попри свій вишуканий вигляд, панакота досить проста у приготуванні.
Інгредієнти
- Желатин — 15 г
- Вершки — 350 мл
- Лимонна цедра — 1 ст. л
- Ванільний цукор — 1 ч. л
- Чорний шоколад — 100 г
Шоколадний чизкейк
Чизкейк здобув популярність в усьому світі за свій ніжний, вершковий смак та текстуру, яка може варіюватися від кремової до щільної.
Інгредієнти
- Сир — 400 г
- Цукор — 4 ст. л
- Агар-агар — 30 г
- Вершки — 100 мл
- Молочний шоколад — 100 г
- Чорний шоколад — 40 г
Шоколадний брауні з бананами
Цей десерт обожнюють як дорослі, так і діти, за його супершоколадний смак і надзвичайну ніжність!
Інгредієнти
- Шоколад — 250 г
- Вершкове масло — 250 г
- Цукор — 200 г
- Борошно — 180 г
- Горіхи — 100 г
- Какао — 40 г
- Розпушувач — 1 ч.л
- Яйце — 4 шт
- Банан — 2 шт
Шоколадні мафіни з вишнею
Аромат під час випікання цих мафінів такий, що втриматися від того, аби не з'їсти їх ще гарячими, буде важко.
Інгредієнти
- Борошно — 200 г
- Молоко — 200 мл
- Цукор — 100 г
- В’ялена вишня — 100 г
- Вершкове масло — 45 г
- Чорний шоколад — 1 плитка
- Розпушувач — 2 ч.л
- Яйце — 1 шт
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Улюблений літній салат: дієтологи розповіли, чому не можна вживати огірки разом з помідорами в одному прийомі їжі