"Вулиця Яблунська": на "1+1 Україна"— прем'єра фільму про звірства російських окупантів в Україні

Де та коли дивитися документальний фільм "Вулиця Яблунська"

На “1+1 Україна” відбудеться премʼєра нового документального проєкту кореспондентки ТСН Алли Хоцянівської про звірства в Бучі

Поділитися:

Вже сьогодні, 28 липня, о 21:35 на телеканалі “1+1 Україна” відбудеться премʼєра документального фільму спеціальної кореспондентки ТСН Алли Хоцянівської “Вулиця Яблунська” про «дорогу смерті» в Бучі, яка показала справжнє обличчя російської армії. В основу фільму лягли свідчення мешканців міста, які пережили окупацію.

Вулиця Яблунська 1+1

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єра на "1+1 Україна": "Вулиця Яблунська" — "дорога смерті" в Бучі, що стала символом звірств російських окупантів в Україні

Вулиця Яблунська у Бучі  – місце смерті десятків українців, які не встигли виїхати з міста або ж свідомо залишилися захищати свою землю. Саме ця вулиця стала символом звірств російських окупантів на території України. Кадри після звільнення шокували весь світ, а масові вбивства українців назвали «бучанською різаниною».

Вулиця Яблунська 1+1

У документальному проєкті «Вулиця Яблунська» авторка розповідає не лише про тих, хто вижив під час окупації міста, але і називає імена загиблих. На інтерактивній карті відтворено точні місця їхньої смерті та названі причини загибелі. Команді проєкту вдалось задокументувати історії окупації та факти звірств російських військових.

«За кожним вбивством цивільного українця стоїть воєнний злочинець зі сходу – російський окупант з Курська, Пскова або Краснодара. Лише на одній вулиці в Бучі вони розстріляли більше півсотні людей. Невинних простих українців. На жаль, таких вулиць в Україні тисячі. Бучанці досі бояться відверто говорити про те, що пережили. Та я знайшла очевидців розстрілів. Один із них під загрозою смерті фотографував з вікна на горищі, що відбувалося на вулиці. І ми покажемо ці кадри. Зараз наше завдання – задокументувати кожен злочин, назвати конкретні прізвища вбивць, зафіксувати це для майбутніх поколінь та зберегти історичну пам‘ять української нації», – коментує авторка проєкту Алла Хоцянівська.

Не пропустіть документальний проєкт “Вулиця Яблунська” спеціальної кореспондентки ТСН Алли Хоцянівської вже сьогодні  о 21:35 на телеканалі “1+1 Україна”.

Для того, аби “1+1 Україна” був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому “1+1 Україна” через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі