"Вже майже 100 культурних інституцій відправили російську культуру в бан", — Олександр Ткаченко про культурну ізоляцію рф

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко про культурні санкції проти рф

Кількість провідних культурних центрів, які ввели санкції проти росії, значно збільшилась.

Поділитися:

Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики розповів, що починає вибудовуватися "культурна залізна стіна" між росією і світовою мистецькою спільнотою. Найбільші музеї світу, музичні фестивалі та кінофестивалі, провідні театри, книжкові ярмарки та авторитетні аукціони без вагань підтримали Україну у боротьбі з російськими окупантами. Розриваються контракти з російськими діячами мистецтва, а саме з художниками, режисерами та музикантами, а також блокується величезна кількість шедеврів мистецтва, що належать рф, або для показу там.

З моменту, як розпочалися культурні санкції проти рф, кількість провідних центрів, які їх ввели значно збільшилася: тепер їх майже 100!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ганьба: список брендів, які продовжують свій бізнес в росії, підтримуючи економіку агресора

Олександр Ткаченко подякував за таку реакцію культурного світу на війну, яку розпочала росія проти України:

Майже 100 культурних інституцій відправили російську культуру в бан. Не стомлююсь дякувати міжнародній культурній спільноті за безпрецедентну підтримку! 

Список тих, хто вже запровадив культурні санкції проти рф:

культурні санкції проти рф

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Всесвітньо відомі видання, які підтримали Україну обкладинками (Vogue, TIME, ELLE)

Міністерство культури та інформаційної політики закликає інші організації приєднатися до міжнародного культурного опору. Впевнені, що тільки всі разом, єдиним фронтом, зможемо припинити культурну присутність країни-агресора на міжнародній арені. 

Новини по темі