Здійсни мрію відкрити школу для маленьких пацієнтів в опіковому центрі

Здійсни мрію відкрити школу для маленьких пацієнтів в опіковому центрі

Саме ваш голос дасть дітям в лікарні змогу не відставати від школи, тримати контакт з життям, спілкуватися і розвиватися!

Поділитися:

Соціальний проект «Право на освіту» під кураторством ведучої новин ТСН Наталії Мосейчук вже понад рік привертає увагу громадськості до важливої проблеми в суспільстві – з усіх великих дитячих лікарень України, крім львівських та столичного Охматдиту, за часи незалежності зникли школи…  

Тобто маленькі пацієнти, які довгий час перебувають на лікуванні, не мають доступу до освіти! І це позначається на їх психологічному здоров’ї та інтелекті.  Так не може бути, бо у всіх  цивілізованих країнах світу -  США, Європі, Японії, Ізраїлі – діти мають можливість вчитися на базі лікарень, - у три зручні форми – дистанційна, біля ліжка та групова.  

Наталія Мосейчук з командою однодумців, партнерів, найкращих вчителів і експертів, за допомоги і глядачів 1+1 – відкрили Школу Супергероїв в Охматдиті –  навчанням там охоплені вже два відділення і далі буде. І є сподівання, що МОН і МОЗ зможуть зробити зміни на рівні держави в цьому напрямку!

Але вчити дітей треба вже (!) і не чекати.  Наприклад, понад 800 дітей проходить через столичний опіковий центр -  дитяче відділення Центру термічної травми та пластичної хірургії. Ініціативна група небайдужих киян розробила проект шкільного класу для безкоштовного навчання дітей, що перебувають на стаціонарі цього центру.  Є приміщення в закладі, яке можна переобладнати для ігрового навчального простору, можна запросити на роботу вчителів, організувати спеціальну освітню програму  

Часто діти в стінах лікарні тут знаходяться тижнями. Хтось із них боїться потім повертатися у свій рідний клас, адже пропустив значну частину програми, інші соромляться своїх опіків і не знають як реагуватимуть однолітки. Завжди школа в лікарні – це психологічна допомога. Лікарі, які вже працюють на своїх територіях зі школами, кажуть, що це дуже полегшує процес організації лікування – адже дитина і батьки так спокійніші, учень зайнятий корисним спілкуванням, читанням, відволікається, не думає про погане, а думає про майбутнє, це ліки від депресії і контакт із оточуючим світом.

Головлікар Центру Андрій Воронін звернувся з проханням підтримати цей проект, бо він переконаний, що системне навчання і відповідна робота допоможе зменшити кількість нещасних випадків серед дітей в майбутньому, бо тут можна організувати дієву профілактику та дати важливі знання з техніки безпеки, з охорони здоров’я, фізики, хімії цим дітям.

Але в нас є час до 15 вересня, щоб проект школи в Опіковому центрі пройшов народне голосування і став реальністю, щоб діти могли отримати свій простір та яскраве вікно в світ у лікарні. На це можна отримати бюджетні кошти КМДА, а не шукати по спонсорах! Так як це мусить бути.

Проект успішно пройшов вже два тури на Громадському бюджеті, і зараз третій вирішальний – голосування. Все залежить від кожного з вас! Допоможіть дітям і віддайте свій голос на платформі «Громадський бюджет» за цим посиланням. Про це просимо вас всі ми – команда Право на освіту разом з Наталею Мосейчук та група 1+1 медіа.

Голос віддати можуть тільки кияни і тільки до 15 вересня. Ті, хто не кияни, - можуть зробити пости – це теж дуже допоможе! Після 15 вересня стануть відомі переможці, проекти яких будуть реалізовані вже наступного року. Зайдіть за посиланням і зареєструйтеся за допомогою картки ПриватБанк, картки Ощадбанк (Картки киянина) або електронного цифрового підпису і додайте ваш голос! Необхідно зібрати тисячу голосів, і без вас нам це не вдасться. Голосування займе у Вас 5 хвилин і допоможе реалізувати велику добру справу, тож просимо не бути байдужими до потреб дітей та всього міста  та ініціатив волонтерів.  

Наталія Мосейчук записала спеціальне відеозвернення до всіх небайдужих!

Новини по темі