"Жодних принципів чи поняття честі, у них ціль — знищити": розмова про війну Наталії Нагорної з Юлією Кирієнко у новому спецпроєкті ТСН "День на передовій"

Наталія Нагорна та Юлія Кирієнко про війну у новому спецпроєкті ТСН "День на передовій"

ТСН запустила новий спеціальний проєкт "День на передовій".

Поділитися:

Журналістка Наталія Нагорна у новому спеціальному проєкті ТСН "День на передовій" розпитала про ситуацію на фронті кореспондентку Юлію Кірієнко, яка нині перебуває у Костянтинівці. 

Найгарячіші точки на Сході нині — це Бахмут та Авдіївка, які росіяни своїми обстрілами хочуть повністю знищити. "Прилітає" й іншим містам і селам у Луганській та Донецькій областях. Ворожі сили усі зусилля кинули на те, аби перерізати трасу Бахмут — Лисичанськ, і тим самим оточити українські війська. Авдіїка заараз просто вся у вогні. Наразі під контролем України перебуває лише 10% Луганської області. Це офіційна статистика військово-цивільної адміністрації. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «У нас завдання в цій війні нарешті народитися», – кореспондентка ТСН Наталія Нагорна про те, як готувалася до війни та що потрібно для перемоги (ексклюзивне інтерв’ю)

Мар'їнки, де працювала багато років Юлія Кирієнко і де служив її чоловік, просто немає — усе знищене рашистами.  

Юлія Кирієнко розповідає, що зараз особливо гаряче у Бахмуті, але від цього ніхто майже не спить і у Костянтинівці та інших містах навколо. Наразі у Бахмуті лишається приблизно 50 тисяч мирного населення, яке не поспішає евакуюватися. Серед них багато дітей. Юлія Кирієнко наголошує на важливості евакуації мирного населення з усіх гарячих точок, оскільки це полегшує роботу для нашої армії:

"Військові (наші — прим.) не можуть стріляти по селам, знаючи, що там десятки, або десятки тисяц жителів, людей, дітей. Це не адекватно. А росіяни цим користуються. Їм взагалі все одно, що тут люди і діти. Попри те, що я пропрацювала 4 роки на Донеччині та Луганщині, зараз я можу сказати, що я не бачила війни. Те, що відбувається тут навіть не можна порівняти з битвою за Донецький аеропорт чи боями за Дебальцеве".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нам не пощастило із сусідом дуже давно, але жодного разу росіянам не вдалося нас знищити" — журналістка ТСН Юлія Кирієнко (ЕКСКЛЮЗИВ)

У росіян нині зовсім інша ціль війни, ніж була 2014 року — тепер вони нищать усе — військові об'єкти, сили ЗСУ, житлові будинки, лікарні, школи, цивільних людей.

"Жодних принципів, жодних понять перемир'я чи затишшя... жодних понять честі, аби забрати загиблих чи поранених з поля бою, тут немає зараз. Тут стріляють навіть по медичних машинах, коли бачать червоний хрест. Стріляють росіяни. У них просто ціль - знищити. Не конкретно по військових об'єктах а по усьому, що пов'язане з нашими військами і навіть з цивільними", — розповіла Юлія Кирієнко.

Юлія Кирієнко розказує, що, на жаль, настрої людей, які залишились та не виїзжають, дуже неоднозначні. Люди розуміють, що стріляє росія, але попри те вони кажуть, що якби поряд не було українських віськових, росія б не стріляла.

Юлія зізналася, що дуже б хотіла спитати у людей, які лишаються у районах, де ідуть обстріли, чому вони так не люблять своїх дітей, піддаючи їх ризику, не шкодуючи їх психіку, залишаючись у напівзруйнованих містах, які й надалі обстрілюють російські війська. Нашим же воїнам вона бажає сили і віри в те, що вся Україна на їхньому боці, бо на них єдина надія. 

Дивіться повністю новий спецпроєкт ТСН "День на передовій" про ситуацію на фронті:

Сюжети ТСН можна подивитись у рамках національного марафону "Єдині новини".

Новини по темі