Звільнений з полону морпіх Михайло Діанов передасть 23,4 млн гривень на лікування побратимів

Захисник з "Азовсталі" Михайло Діанов передасть 23,4 млн гривень на лікування побратимів
Facebook/МихайлоДіанов

Михайло Діанов мріє, щоб здорових ветеранів було якомога більше.

Поділитися:

За долю морського піхотинця Михайла Діанова переживали тисячі українців, адже бачили його травмовану руку після повернення з полону. Звісно, українці почали збирати кошти на лікування героя, але сам він вирішив передати ці гроші на допомогу своїм побратимам.

Михайло Діанов воює з 2015 року. До Маріуполя та полону він був гранатометником у приазовських степах, потім пораненим потрапив на завод Ілліча та "Азовмаш", а вже звідти на "Азовсталь". Про Михайла дізнався увесь світ завдяки світлині, яку зробив азовець Дмитро Козацький з позивним "Орест" на "Азовсталі". На фото воїн відображений з апаратом зовнішньої фіксації на руці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мені апарат знімали плоскогубцями", — морпіх з "Азовсталі" Михайло Діанов вперше розповів про виживання та про що мріяв у полоні (ексклюзив ТСН)

Так, у себе на сторінці в Facebook морпіх Діанов повідомив, що збирається передати 23,4 млн гривень на лікування побратимів. Своє рішення він пояснив тим, що отримає допомогу для відновлення руки від благодійного фонду. Тепер він хоче дати можливість іншим хлопцям отримати необхідне лікування.

"Від перших днів звільнення я отримав надзвичайну турботу моїх співвітчизників, увагу журналістів і багатьох бажаючих допомогти. Я отримав колосальну суму допомоги від простих громадян. Загалом 23 млн 430 тис. грн. Нема достатніх слів вдячності всім вам... Я знаю, що мені пощастило більше, ніж багатьом хлопцям. Мене впізнають, допомогти мені відгукнулось так багато людей. І тепер я маю шанс повернути собі здорову руку. Я мрію про те, що так само я зможу допомогти й іншим хлопцям. Моя головна мета, щоб ампутацій було менше, а ветеранів зі здоровими кінцівками – більше. Тому я вирішив спрямувати всі зібрані кошти своїм побратимам", — розповів Михайло.

Український захисник також пообіцяв розповісти про кожного, кому вдалося надати допомога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Я не герой, я фотографую героїв»: вперше на українському телебаченні у «Сніданку з 1+1» на ТЕТ Дмитро «Орест» Козацький розповів про життя після полону

Михайло Діанов до полону

Більше цікавих новин читайте у телеграм-каналі телеканалу 1+1.

Фото: Instagram/kztsky

Стежте за новинами 1+1 у Telegram

Новини по темі