“Це мене зламало всередині, адже я не знала, як вилікувати розбите серце”: телеведуча Валентина Хамайко у проєкті “Пісня мого життя” на “1+1 Україна” розповіла про втрату зведеного сина

Пісня мого життя
Щонеділі
Валентина Хамайко розповіла про втрату зведеного сина

Ведуча проєкту “Хоробрі серця” Валентина Хамайко розповіла, чому пісня співачки KOLA на все життя пов’язана у неї з трагічною подією.

Поділитися:

В неділю на телеканалі “1+1 Україна” показали п’ятий епізод проєкту Пісня мого життя із ведучою Катериною Осадчою. За правилами проєкту, зіркові учасники та лідери думок загадують пісні, що асоціюються у них з певним важливим періодом життя, а сучасні українські артисти виконують їх на сцені.

В п’ятому епізоді з’явилися парамедикиня та українська військовослужбовиця Юлія Паєвська з позивним Тайра, ведуча проєкту “Хоробрі серця”, бізнесвумен Валентина Хамайко, співак і хітмейкер MONATIK, а також блогер та ресторатор Євген Таллер.

Ведуча проєкту “Хоробрі серця” Валентина Хамайко розповіла, що пісня співачки KOLA “Біля серця” на все життя зв’язана у неї з трагічною подією.

“Ця пісня назавжди буде асоціюватися з цим періодом. В серпні мій чоловік пішов служити, а в вересні вийшла ця пісня. Вона завжди звучала в моїй голові разом з думками: “а що буде, якщо…” і я завдяки цій пісні я вчилася приймати ситуацию такою, яка вона є. В той момент на війни було двоє людей з нашої родини: чоловік та його старший син від першого шлюбу. Я розуміла, що наслідки можуть бути різними. Через рік, в червні чоловік був у Вугледарі разом із сином, і на жаль додому з позиції він повернувся вже сам. Його син загинув під час виконання бойового завдання. Андрій продовжував служити ще декілька місяців, і одного разу я зловила себе на думці, що він перестав розмовляти. Просто дзвонив і мовчав у трубку. Згодом чоловік перевівся до Києва і зараз несе службу вже тут”, — каже Валентина Хамайко.

Герої Пісня мого життя 5 випуск

Ведуча також додала, що перший місяць, коли її чоловік, бізнесмен Андрій Оністрат, повернувся з позицій був для їхньої родини дуже важким.

“Перший місяць був дуже важким. Я розуміла, що любов є між нами, але тої людини, якою мій чоловік пішов на фронт два роки тому, вже немає. Йому була потрібна психологічна допомога після великої втрати, але коли ми перший раз пішли на зустріч до психолога і він запитав чоловіка “чи є у вас якісь проблеми, що вас турбує”, той відповів: у мене ніяких проблем немає. Це мене зламало всередині, адже я не знала, як вилікувати це розбите серце. Він повернувся з фронту з цілими руками, ногами, але зі скаліченими серцем. Хочу сказати, що кожна людина, яка повернеться додому буде відчувати те ж саме, і ця боротьба буде продовжуватися. Дружинам, дітям потрібно тримати любов біля серця і ставати провідником, аби адаптувати військових до життя”, — каже Валентина.

Поділилася історією війни та парамедикиня Юлія Паєвська з позивним Тайра. Жінка каже, що на фронті їй не було дозволено слухати музику, адже вона повинна була чути все, що відбувається на позиціях, але пісня гурту Жадан і собаки “Натаха” назавжди закарбувалася в її пам’яті під час перебування у полоні.

“Уявіть собі, що ви знаходитесь весь час в такому місці, де все, що вас оточує, підказує, що ви звідси не виберетесь. В полоні нас катували, били, знущалися, ми спостерігали за тим, як сходять з глузду люди навколо, але намагалися зберегти свою голову. В мене все боліло, було важко дихати. Всі дії рашистів були спрямовані на те, щоб ми вважали, що це наші останні дні. В мене в голові в той момент прокручувались декілька пісень, але найяскравішою з них була саме “Натаха”, через слова:

Не плач, моє серце, не плач

Не муч свою душу картонну

Ми з тобою побачимось з того боку кордону

З того боку життя

З того боку державної митниці

Ми з тобою зустрінемось де-небудь в районі Вінниці.

Саме там згодом і відбувся обмін полоненими. Зараз я постійно думаю про тих людей, хто знаходиться в полоні і досі і подумки завжди говорю: “ми ще побачимось”. Є ті, хто з 2014 року в полоні. Ми повинні пам’ятати про ту ціну, яку платить наша країна за незалежність. Хочу нагадати всьому світу і Україні, що забувати про це неможливо. Військових і цивільних тримають у нелюдських умовах, і тільки перемога дозволить нам всіх звільнити”, — каже Юлія.

Нагадаємо, в проєкті “Пісня мого життя” взяли участь ведуча ТСН Соломія Вітвіцька, актор Артемій Єгоров, акторка і телеведуча Ксенія Мішина, співачка Оля Полякова, тренер “Голосу країни” та продюсер Іван Клименко, співачка Наталя Могилевська, спортсмен Жан Беленюк, оборонець Маріуполя Михайло Діанов, гімнастка Ганна Різатдінова і багато інших. Також, під час ефірів в студії з’являться молоді сучасні виконавці, які встигли завоювати любов українців. Так під час проєкту на сцені заспіває співачка Лілу45, фіналіст “Голосу країни-11” і військовослужбовець Давід Маскіса, співачка INGRID, блогер Влад Шериф, Otoy, Phil IT і багато інших.

Дистриб'ютором цього форматного проєкту є компанія ITV Studios. Виробництвом проєкту займатиметься команда 1+1 media Big Brave Events на чолі з продюсером Володимиром Завадюком. Партнер проєкту - FILM.UA.

Саундтреком самої програми “Пісня мого життя” стала пісня “Говори” співачки Марти Липчей, і саме завдяки ініціативі Марти в проєкті зʼявилася особлива благодійна рубрика під назвою “Мрія заради життя”. В ній на телеглядачів чекає 10 окремих історій про звичайних людей, які надихають всю Україну. Це історії військових, волонтерів, психологів, а також людей, які були на фронті чи бачили війну на власні очі. В кожному епізоді Марта Липчей та ведуча проєкту Катерина Осадча за підтримки мецената Андрія Мацоли роблять конкретні справи для героїв рубрики – і для них це часто справжні маленькі дива, які допомагають здійснити їхні мрії.

Тайра

Монатік

Таллер

Дивіться “Пісню мого життя” щонеділі о 21:00 на телеканалі “1+1 Україна”.

Новини по темі