6 хвороб, які можуть виникнути через викривлену носову перетинку

Лікар Валіхновський розповів, чим може загрожувати викривлення носової перетинки.

Поділитися:

У програмі «Сніданок з 1+1» постійний експерт програми «Поверніть мені красу» хірург Ростислав Валіхновський розповів, яку функцію виконує носова перетинка в організмі людини і порадив, чи варто робити операцію, якщо вона зміщена або викривлена.

Близько 50-80% дорослих має викривлену носову перетинку, і більшість з них навіть не знає про існування цієї проблеми.

У чоловіків носова перетинка частіше зміщена і викривлена, ніж у жінок. В нормі носова перетинка займає строго вертикальне положення і не викривлена ні вправо, ні вліво, - підкреслює Ростислав Валіхновський.

Якщо носова перетинка все-таки викривлена, то у людини знижується об’єм кисню, який надходить до легень, носове дихання стає утрудненим і людина починає дихати ротом.

Дихання носом має три унікальні функції: зволоження повітря, очищення від бактерій та пилу та обігрів повітря. Дихання ротом цих функцій практично не виконує. Тому ви можете часто хворіти, - зауважує експерт.

У пацієнта, який живе з викривленою носовою перетинкоою тривалий час, виникають такі проблеми, як ожиріння, хронічна втома, порушення сну, часті носові кровотечі, зниження слуху та постійні головні болі.

Саме при наявності таких симптомів потрібно робити операцію, - переконує лікар.

Нагадаємо, не так давно лікар розповів, чому у боротьбі з пухлинами важлива вчасна діагностика.