5 років життя з аб'юзером та 22 роки роботи у театрі: цікаві факти про акторку “Продовження роду” Олесю Жураківську

Продовження роду
19:00
27 квітня
Олеся Жураківська: біографія та цікаві факти про акторку
Vogue

Розповідаємо цікаві факти з біографії акторки Олесі Жураківської, яка зіграла у серіалі "Продовження роду".

Поділитися:

27 квітня о 19:00 на “1+1 Україна” відбудеться премʼєра 4-серійної драми “Продовження роду”. Це історія про чотирьох жінок, які зустрічають повномасштабне вторгнення у пологовому будинку.

За сюжетом, чотири жінки опинились в заміському пологовому будинку на лінії фронту – заблокованому і під ворожим обстрілом. У колишньому житті рішення народити дитину кожна з них вистраждала та приймала в умовах особистих дилем й конфліктів. Тепер вони не лише борються за власне виживання, але й за можливість народження своїх дітей.

У серіалі “Продовження роду” глядачі побачать відому за роллю у ситкомі “Папік” Олесю Жураківську. Пропонуємо ближче познаймотися з акторкою та дізнатися кілька цікавих фактів про неї.

Продовження роду

Олеся Жураківська: цікаві факти

  1. Заслужена артистка України за першою освітою — швачка. Її мама працювала у цій сфері, тому майбутня акторка спочатку спробувала піти по стопах матері та опанувати ту ж професію. Однак це заняття Олесю не зацікавила, і згодом вона вступила  до театрального.
  2. Колишній чоловік-іноземець Олесі був проти її кар'єри. Через це акторка навіть зробила творчу перерву у 90-х, аби сфокусуватися на родині. Однак гонор колишнього часом переходив усі межі та доходило навіть до домашнього насилля — про це Олеся Жураківська розповіла в одному з інтерв'ю. Врешті-решт після 5 років пані Олеся прийняла рішення припинити ці стосунки, повернутися до Києва та далі розвивати свою кар'єру.
  3. Після повернення в Україну у 2002 Олеся Жураківська розпочала свою роботу у Київському академічному театрі драми і комедії на лівому березі Дніпра, де працює акторкою та директоркою і нині. Загалом творчий доробок акторки налічує десятки кіно та театральних робіт, серед них — стрічка "Донбас", яка увійшла до "довгого списку номінантів 91-го Оскара" у категорії "Найкращий фільм іноземною мовою".
  4. На початку повномасштабного вторгнення Олеся Жураківська півтора місяця прожила у селище Макарів, що на Київщині. Російська техніка з'явилася там уже 27 лютого, а через довгі запеклі бої за населений пункт вона майже весь час провела у підвалі. Там Олеся намагалася розважити дітей — читала їм казочки, а також розповідала про першу домедичну допомогу.
  5. Олеся Жураківська курує Будинком ветеранів сцени ім. Н. М. Ужвій  єдиним в Україні геріатричним стаціонарним закладом медико-соціального обслуговування самотніх ветеранів сцени (в першу чергу, театральних діячів) похилого віку, які потребують щоденної сторонньої допомоги. 

Продовження роду

Не пропустіть премʼєру серіалу “Продовження роду” 27 квітня о 19:00 на “1+1 Україна”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Новини по темі