Справжня історія Донбасу: Акім Галімов руйнує російські фейки про схід України (відео)

Реальна історія
Справжня історія Донбасу: історичне розслідування про схід України

Акім Галімов презентував наймасштабніше історичне розслідування про схід України: відео.

Поділитися:

"Исконно русский", "русскоговорящий", "созданный Саталиным і Советским Союзом" — так російська пропаганда зазвичай представляє регіон Донбасу. Саме цими міфами росіяни намагаються виправдати і пояснити 10 років війни проти України, вбивства українців і руйнування українських міст, називаючи це все війною за "історичну справедливість". На жаль, в Україні також існує багато стереотипів щодо цього регіону. Багато українців досі сприймають Донецьку та Луганську області як край вугільних шахт, териконів та сепаратистів. Починаючи з 1990-х і 2000-х років, перша асоціація з цими землями — це Батьківщина проросійського Януковича та страйки збіднілих шахтарів. Але якою є справжня історія Донецької та Луганської областей?

У новому документальному фільмі Акім Галімов досліджує маніпуляції та історичні міфи, які росія використовує для виправдання своєї жорстокої війни проти України. Фільм кидає виклик пропаганді та розкриває правду про багатовікову історію Донбасу, його самобутню культуру та тісний зв'язок з Україною. Галімов веде глядачів крізь століття, розкриваючи, як цей регіон протягом історії населяли різні народи. Він спростовує фейк про "исконно русский" Донбас, показуючи, що його заселення розпочалося задовго до появи Російської імперії.

Чий насправді Донбас? Хто першим заселяв ці території? Як так сталося, що Донецьк і Луганськ заснували британці, а одними з найбільших інвесторів цього краю були бельгійці? Яким насправді є український вклад у розвиток цього регіону? На які злочини пішов кремль задля знищення корінного населення Донбасу? Дізнайтеся відповіді на всі ці питання у новому документальному фільмі проєкту "Реальна історія" — "Справжня історія Донбасу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Новини по темі