"Я нарешті можу показати ці кадри та розкрити те, що раніше було не можна", — Дмитро Комаров опублікував ексклюзивні фото з деокупації Харківщини

Рік. Херсон
Дмитро Комаров показав ексклюзивні фото з деокупації Харківщини

Дмитро Комаров розкриє досі невідомі подробиці Харківського контрнаступу.

Поділитися:

Скоро на “1+1 Україна” відбудеться премʼєра авторського документального проєкту Дмитра Комарова “Рік. Харківщина”. Нова документальна робота журналіста присвячена річниці деокупації Харківської області та Слобожанського контрнаступу. У річницю звільнення Балаклії у своєму дописі в Instagram Дмитро поділився подробицями проєкту та опублікував ексклюзивні світлини деокупації сел та міст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “1+1 Україна” покаже новий документальний проєкт Дмитра Комарова “Рік. Харківщина” про раніше невідомі деталі деокупації Харківської області

За словами Дмитра, звільнення Балаклії у Харківській області було першим масштабним військовим успіхом після звільнення Київщини та Сіверщини навесні. Тоді вся країна ще не знала про початок Харківського контрнаступу, за неповний місяць якого вдалося деокупувати чималу територію не тільки Харківської, а й Донецької та Луганської областей.

"Блискавично, зухвало, неймовірно!" — тоді ця операція вразила весь світ, а українцям, окрім звільнених територій, підняла бойовий дух та зміцнила віру в майбутню перемогу. Ця операція стала прикладом вдалого поєднання військової стратегії, таланту оборонців та неймовірної підтримки цивільних. Ці події — назавжди у світовій військовій історії. Харківщина здавалась ворогу легкою здобиччю, адже географічно та історично цей регіон близький до Росії. Багато місцевих підтримували зв’язок з родичами по той бік кордону. Та коли харків’яни об’єднались і дали гідну відсіч – це стало сюрпризом для ворога", — ділиться Комаров.

Дмитро Комаров про деокупацію Харківської області

Дмитро Комаров про контрнаступ на Харківщині

Дмитро розповів, що йому пощастило в числі перших опинитись на щойно звільнених територіях, серед яких були Балаклія, Ізюм, Борова, Куп’янськ, Лиман, та зафільмувати весь процес зсередини. Нарешті через рік він може розкрити досі невідомі подробиці Слобожанського контрнаступу.

"Рік потому я нарешті можу показати ці кадри та розкрити те, що раніше було не можна. Зовсім скоро ми презентуємо вам нову роботу від команди «Світ Навиворіт». Це цикл програм «Рік. Харківщина». У ньому ми розповімо досі невідомі подробиці Слобожанського контрнаступу. Ви зможете по-новому подивитись на минулі події, переосмислити їх. Дізнатись унікальні подробиці з першоджерел", — каже Дмитро Комаров.

Дмитро Комаров покаже невідомі кадри з деокупації Харківщини

Танк ЗСУ

Дмитро Комаров з військовими

Не пропустіть премʼєру авторського документального проєкту Дмитра Комарова “Рік. Харківщина” скоро на "1+1 Україна".

Фото: instagram/komarovmir

Новини по темі