Документальний фільм Дмитра Комарова "Рік. Харківщина": частина 3 (відео)

Рік. Херсон
Фільм Дмитра Комарова Рік. Харківщина частина 3 — дивитися онлайн

Дивіться третій випуск авторського документального проєкту Дмитра Комарова «Рік. Харківщина» онлайн.

Поділитися:

Цієї п’ятниці, 13 жовтня, о 20.30 на "1+1 Україна" вийшов третій випуск авторського документального проєкту Дмитра Комарова «Рік. Харківщина». П’ятисерійний цикл присвячений річниці Слобожанського контрнаступу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий документальний проєкт Дмитра Комарова “Рік. Харківщина” (відео)

У вересні 2022 року Україна почала ретельно сплановану військову операцію в Харківській області, внаслідок якої стрімкими темпами було звільнено значну територію. В перший же день українські війська прорвали оборону противника. А вже на третій день контрнаступу було звільнене місто Балаклія.

Те, що побачили українські військові на деокупованих територіях, вразило весь світ. В катівнях росіяни жорстоко знущалися над патріотично налаштованими українцями. В окуповані міста і села масово завозились пропагандистські журнали і газети. Росія мала продуману стратегію для цілеспрямованого знищення українців, в першу чергу — патріотично налаштованих, військових і освітян, що знали мову і українську історію.

"Коли ми потрапили до щойно звільненої Балаклії у складі групи зачистки, я був шокований побаченим. Незважаючи на те, що тоді ми вже бачили трагедії Бучі, Гостомеля, Бородянки та інших міст Київської області. Але в Балаклії я ще більше усвідомив ступінь жахливості окупації", — поділився Дмитро Комаров.

Рік. Харківщина. Третій фільм

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Документальний проєкт Дмитра Комарова “Рік. Харківщина”: частина 2 (відео)

Як відбувалось звільнення Балаклії? Що побачили українські військові, вперше увійшовши до звільненого міста? Яким було життя мирного населення на окупованих територіях? Як відбувається затримання колаборантів? Якими методами росіяни створювали «русский мир» в українських містечках та селах? Як жили люди в окупації та якими були їхні перші емоції від звільнення? Дивіться у третьому випуску авторського проєкту Дмитра Комарова “Рік. Харківщина” на сайті 1+1 та не пропустіть нові випуски п'ятисерійного циклу щоп'ятниці о 20:30 на "1+1 Україна".

Новини по темі