"Ворог бачив нас, а ми бачили його", — Дмитро Комаров показав ексклюзивні кадри оборони Харкова, які увійшли до проєкту "Рік. Харківщина"

Рік. Херсон
Рік. Харківщина: Дмитро Комаров показав ексклюзивні кадри оборони Харкова
instagram/komarovmir

Дмитро Комаров поділився унікальним відео про оборону Харкова за квітень 2022 року.

Поділитися:

Цієї п'ятниці, 29 вересня, о 20:30 на телеканалі “1+1 Україна” відбудеться премʼєра авторського документального проекту Дмитра Комарова “Рік. Харківщина, який буде складатись з п’яти фільмів. Нова документальна робота журналіста присвячена річниці деокупації Харківської області та Слобожанського контрнаступу. Як ЗСУ провели цю показову контратаку і що в цьому допомогло? Вперше розкриваються раніше невідомі деталі подій того часу, про які вже можна говорити. І напередодні прем'єри Дмитро поділився унікальним відео про оборону Харкова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кирило Буданов у проєкті Дмитра Комарова “Рік. Харківщина” назвав, що зіграло ключову ролі в успіху Харківського контрнаступу

За словами Дмитра Комарова, у квітні 2022 року ворог підійшов впритул до Харкова. Лінія оборони проходила буквально по Кільцевій дорозі, а місто постійно обстрілювалось. Тоді журналіст й не думав робити документальний фільм.

"Я взагалі не розумів долі цих кадрів, але дуже хотів, щоб ці жахливі сторінки нашої історії не стерлись, не викривились, а залишились як свідчення злочинів росіян проти нашого народу", — пригадує Комаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я нарешті можу показати ці кадри та розкрити те, що раніше було не можна", — Дмитро Комаров опублікував ексклюзивні фото з деокупації Харківщини

Сьогодні ж ці кадри увійшли до в п’ятисерійний цикл «Рік. Харківщина» не тільки як свідчення злочинів росіян, але й як приклад неймовірної сили духу, єднання та сміливості українців.

"Добре пам’ятаю цей день на відео. За Кільцевою був ворог, до нього було трохи більше кілометра. Він бачив нас, а ми бачили його. Обстріли могли початись кожної миті".

Дивіться документальний фільм "Рік. Харківщина" цієї п'ятниці, 29 вересня, о 20:30 на телеканалі “1+1 Україна”.

Новини по темі