6 давніх традицій королівської родини щодо вагітності та пологів

Цікаві факти, що стосуються появи на світ короліської дитини.

Поділитися:

Учора, 23 квітня, Кембриджська герцогиня Кейт Мідлтон утретє стала мамою. Новонароджений хлопчик – шостий онук британської королеви Єлизавети ІІ і п'ятий на черзі спадкоємець престолу. Цікаво, що у королівській родині дотримуються давніх, практично незмінних, традицій, пов'язаних із вагітністю та пологами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вагітність їй до лиця: 5 образів Кейт Міддлтон

1. Про королівські пологи зазвичай оголошують на 12 тижні вагітності. Як повідомляють британські ЗМІ, про третю вагітність Кейт оголосили трохи раніше. Усе через токсикоз, який супроводжував герцогиню з перших тижнів і мало не зірвав один з її запланованих виходів.

2. Свою третю дитину, як і принца Джорджа і принцесу Шарлотту, Кейт народила у лондонському госпіталі святої Марії. Раніше королівські діти з’являлися на світ удома. Єлизавета ІІ народила чотирьох дітей у сімейній резиденції. Принцесі Діані вдалося зламати цю традицію: Вльям і Гаррі народилися у вищезгаданому госпіталі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Принц Чарльз зворушливо привітав Єлизавету II з 92-річчям

3. Згідно з протоколом, першій про появу дитини повідомляють королеві.

4. Після народження маляти у лондонському Тауері запускають салют. 62 залпи – це триває трохи більше 10 хвилин.

5. Надруковане оголошення про народження вивішують на мольберті біля Букінгемського палацу, а озвучує радісну звістку глашатай.

6. Перша офіційна поява дитини відбувається після королівського хрещення. Хрещених батьків у королівських дітей по шестеро. Щоправда, у принца Жоржа та принцеси Шарлотти їх по п’ять.

Фото: facebook.com/TheBritishMonarchy

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт улюбленого десерту Кейт Міддлтон