7 фільмів про британську королівську родину, від яких не відірватися

7 фільмів про британську королівську родину, від яких не відірватися
Кадр із фільму Корона / © Left Bank Pictures Sony Pictures Television

Драматичні долі, інтриги та захоплива атмосфера королівського двору.

Поділитися:

У зв'язку з весіллям принца Гаррі та Меган Маркл до британської королівської родини знову прикута пильна увага. Принагідно 1plus1.ua зібрав декілька заворожливих кінострічок про королівське життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 головних кінопрем'єр лютого

«Гаррі та Меган. Королівська історія кохання», 2018

Про принца Гаррі та Меган Маркл змінуть документальний фільм. Канадійську акторку Меган, яка змогла полонити серце принца, зіграє Паріс Фітц-Хенлі – відома з серіалів Джесіка Джонс та Картковий будинок. А у Гаррі перевтілиться Мюррей Фрейсер, відомий за серіалами Озеро та Вікторія.

Фільм «Гаррі та Меган. Королівська історія кохання» покаже телеканал Lifetime. Стрічка розповість про стосунки принца та акторки з моменту зустрічі, перші залицяння, приховування стосунків від преси. Точну дату прем’єри поки не оголосили. Однак відомо, що фільм вийде напередодні весілля Гаррі та Меган, яке відбудеться 19 травня.

Фото: @kensingtonroyal

«Корона», 2016 та 2017

Серіал розповідає історію британської королівської родини в середині ХХ ст. Це одна із найдорожчих кінострічок в історії телебачення. Гарні костюми, декорації та, звісно, цікавий сюжет, сповнений інтриг, - серіал має чим здивувати глядача. До речі, у грудні 2017-го світ побачив уже другий сезон «Корони».

 «Діана: Історія кохання», 2013

Гарна та зворушлива історія про відому принцесу Діану. Головну роль у стрічці зіграла Наомі Вотс. Перед глядачем постають останні дні життя принцеси, зокрема її стосунки з коханцем - лікарем Хаснатом Ханом.

«Ми. Віримо в кохання», 2011

Фіільм, режисером якого стала Мадонна, розповідає про гучну подію в життя королівської родини: шлюб Едуарда VIII з американкою Уолліс Сімпсон. Інша сюжетна лінія повертає глядача до сучасного світу, де Уоллі Уінтроп захоплюється історією кохання британського короля та звичайної американки.

 «Король говорить!», 2010

Британська історична драма розповідає про короля Георга VI, який намагається позбутися заїкання, працюючи з логопедом. А тим часом країна готується до війни…

2011 року фільм тримав чотири «Оскари» за: «найкращий фільм», «найкращу чоловічу роль» (Колін Ферт), «найкращу режисерську роботу» (Том Гупер) та «найкращий оригінальний сценарій».

Кадр із фільму, ©Bedlam Productions   
 

«Молода Вікторія», 2009

Стрічка заснована на подіях, пов’язаних зі сходженням на престол та раннім правлінням королеви Великої Британії Вікторії. Вона була доволі недосвідченою, молодою королевою, її оточували вороги. До всього на неї чекали непрості стосунки з принцом Альбертом, які обернулися захопливою історією кохання.

Кадр із фільму, © Momentum Pictures

 «Королева», 2006

Ця кінострічка «подарувала» Оскар акторці Хелен Міррен, яка зіграла Єлизавету ІІ.

1997 року британським прем'єр-міністром стає Тоні Блер, що занепокоює королеву Єлизавету. Через три місяці в автокатастрофі у Парижі гине принцеса Діана. Між королівською сім'єю та урядом проходять напружені дебати щодо того, яку інформацію про загибель розголошувати, а яку замовчувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 відомих кінострічок, що були зняті в Одесі