“Ми — українці, а не росіяни”, — у фільмі “Довга доба” покажуть, як жителі Херсонщини протистояли російським військовим під час окупації

Довга доба
У фільмі “Довга доба” покажуть, як Херсонщина протистояла російській окупації
instagram/dovha.doba

Незламність Херсонщини у фільмі “Довга доба”: як українці протистояли російській окупації.

Поделиться:

До другої річниці початку повномасштабного вторгнення росії, 24 лютого, о 22:00 на телеканалі “1+1 Україна” покажуть документальний фільм Алана Бадоєва та “1+1 Україна”Довга доба. Кадри стрічки – це 12 тисяч історій українців, які фільмували російські злочини на свої телефони.

Глядачі зможуть побачити історії незламності та протистояння українців російській навалі під час окупації Херсону, Олешок, Нової Каховки, Чаплинки та Таврійську. Люди виходили на мітинги проти російських окупантів з синьо-жовтими прапорами, вигукуючи “Слава Україні”, “Російський солдат – фашист та окупант”,  “Ми вам не віддамо наше місто та нашу країну”, “Херсон – це Україна”, “Ми українці, а не росіяни” тощо. 

Попри ворожу техніку та озброєних російських військових, мирні жителі продовжували влаштовувати ходу, демонструючи незламність та патріотизм. Абсолютно всі кадри у стрічці були зняті на телефон. 

Налякані сміливістю українців, росіяни намагалися протистояти натовпу, обстрілюючи протестувальників та атакуючи їх сльозогінним газом. Люди не здавалися, продовжували виходити та відстоювати суверенітет України абсолютно без зброї. Аби придушити мітинги, росіяни викрадали українців та стріляли по натовпу.

Від показаних у стрічці кадрів перехоплює подих та навертаються сльози. Обов’язково подивіться фільм “Довга доба” 24 лютого о 22:00 на телеканалі “1+1 Україна”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Герої фільму “Довга доба” поділилися своїми історіями про перші дні повномасштабної війни

Нагадаємо, Сили оборони України продовжують працювати над звільненням українських міст та сіл. За даними Генштабу, на Лівобережжі Херсонщини військові тримають оборону, утримують зайняті позиції, завдаючи вогневого ураження та витісняючи ворога.

Новости по теме