“Світ обов'язково втомиться, і потрібно мати потужну відповідь на цю втому”: Алан Бадоєв та телеканал “1+1 Україна” представили стрічку “Довга Доба” на закритому допрем'єрному показі

Довга доба
Відбувся допрем'єрний показ Довга Доба від Алана Бадоєва

Відбувся допрем'єрний показ документального фільму "Довга Доба" від Алана Бадоєва та 1+1 Україна.

Поделиться:

У 10 річницю Революції Гідності та Свободи, 21 листопада, у Національному музеї історії України у Другій світовій війні, що знаходиться у будівлі Батьківщини матері, відбувся закритий допрем'єрний показ довгоочікуваного документального проєкту Алана Бадоєва та 1+1 Україна “Довга Доба”. До створення кінострічки долучилися 12 тис українців, які фільмували російські злочини на свої телефони, аби світ міг побачити та запам’ятати ціну, яку платить Україна за своє існування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, хто з українських зірок працював над музичним оформленням документального проєкту “Довга доба” Алана Бадоєва та телеканала “1+1 Україна”

Довга доба

Сьогодні Україна захищає головні демократичні цінності вільного світу, а українці стали прикладом сміливості та незламності. Саме тому за підтримки Офісу Президента України, Міністерства культури України та Державного агентства України з питань кіно спільно з Національним музеєм історії України у Другій світовій війні в символічну дату 21 листопада відбувся допрем'єрний показ фільму «Довга Доба».

Довга доба

Документ, написаний голосами наших співгромадян, вперше був представлений українській та міжнародній спільноті та медіа. На презентації були присутні Голова Представництва НАТО в Україні Карен МакТір, посли майже всіх Європейських держав та держав-партнерів, Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко, командувач Національної Гвардії України Олександр Півненко, Голова Національної поліції України Іван Вигівський, ВО міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв, заступник Голови ДСНС Володимир Демчук, ведуча ТСН Тиждень Алла Мазур, шеф-редактор програми ТСН Тиждень Роберт Опаленик, Антон Птушкін, Макс Барських, Євген Синельников, Раміна Есхакзай, Ігор Лаченков, українські воєнні фотографи Костянтин і Влада Ліберови та багато інших гостей. Висвітлювали подію такі відомі світові видання як The New York Times, The Financial Times, Deutsche Welle, Kyodo News та інші.

Довга доба

Довга доба

Перед показом фільму до гостей вийшли Алан Бадоєв та генеральний продюсер та директор телевізійного бізнесу каналу "1+1 Україна" Максим Кривицький. Максим розказав глядачам, як створювався фільм та яка мета була закладена в цей проєкт.

“Сьогодні 10 років від важливої дати, і ми вдячні тим, завдяки кому ми можемо вільно стояти на цій сцені та презентувати наш продукт і бути впевненими у майбутньому. Ми раді, що змогли створити цей фільм разом з Аланом Бадоєвим та його командою. Збирали проєкт з невеличких відео, які надсилали українці. І мені здається, що вийшло непогано. Цю стрічку запам'ятають назавжди наші нащадки, наші діти, це ніколи не стерти з пам'яті. Це те, як все починалося, за що ми боремося і будемо продовжувати боротися до самої перемоги”, - сказав генеральний продюсер телеканалу “1+1 Україна”.

Режисер Алан Бадоєв також звернувся до гостей заходу та розповів про особливості проєкту та чому цей документальний фільм настільки важливий для всієї нації.

“Цей фільм створювали 12 тисяч українців. Навіть з окупованих міст, під час перших місяців війни, ми збирали маленькі шматочки відео. Я дуже дякую нашим партнерам, телеканалу “1+1 Україна”, тому що саме завдяки довірі до цього каналу люди дуже завзято відправляли свої найінтимніші матеріали. Цей фільм – це капсула часу, це свідчення. Він зроблений для того, щоб ніхто і ніколи не переписав нашу історію, щоб ніхто і ніколи не зміг сказати, що було якось по-іншому. Для мене дуже важливо, аби цю стрічку побачили люди з інших країн і почули голоси українців. Ми нічого не знімали, все що сьогодні ви побачите на екрані, є документом”, - наголосив режисер.

Показ розпочався з хвилини мовчання, а на фінальному саундтреку гості довго аплодували стоячи. Люди виходили із зали зі сльозами на очах та ділились один з одним своїми емоціями. В холі були представлені світлини з кадрами фільму та стенд з розбитими мобільними телефонами, які українці надсилали через волонтерів, аби задокументувати частинку власної історії, яку вже неможливо буде переписати.

Довга доба

Довга доба

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ"Ми зобов’язані говорити правду, як вона є. Це моя зброя", — режисер документальної стрічки "Довга доба" Алан Бадоєв про допомогу країні під час війни

На прес-конференції після перегляду фільму режисер Алан Бадоєв подякував агентству “Badoev ID” за організацію заходу та розказав, як створювався документальний фільм, як відбирали відео і скільки героїв увійшли у фінальну версію стрічки, як режисерка монтажу Яна Мазана монтувала фільм під час бомбардувань на станції метро. Також режисер розповів, як робота над стрічкою змінила особисто його.  

“Я відомий, як кліпмейкер. Зазвичай я роблю щось дуже красиве та добре. Намагаюсь ділитись з глядачем красою цього світу. Сьогодні ви прийшли на документальну стрічку про війну. Це досить складний шлях для моєї психіки. Я це зробив, тому що я не міг мовчати. Мені здавалось, що світ обов'язково втомиться і потрібно мати потужну відповідь на цю втому. Тому мій шлях зрозумілий. Від чогось дуже красивого, до чогось дуже темного. Бо війна - це завжди темрява. Єдине, що тримає – це людяність та вчинки людей”, - відверто поділився Алан Бадоєв.

Довга доба

Всеукраїнська прем’єра у кінотеатрах відбудеться вже незабаром, після чого стрічку “Довга доба” покажуть на телеканалі “1+1 Україна”.

Новости по теме