"Говорить вся країна" на 1+1 Україна: у токшоу розкрили подробиці шокуючого вилучення дитини у батька

Говорить вся країна
19:30
Пн-Пт
Говорить вся країна 2023: у токшоу розповіли про шокуюче вилучення дитини у батька

Ця історія змусила заплакати навіть ведучого проєкту Олексія Суханова.

Поделиться:

Вчора, 20 березня, о 19:30 на телеканалі 1+1 Україна відбувся показ нового епізоду головного токшоу "Говорить вся країна", в якому за допомогою сюжетів, героїв та свідків крок за кроком проявляються нові факти кейсів, що сколихнули всю країну. Телеглядачі побачили історію під назвою "Двадцять поліцейських на одного восьмирічного Тімура", яка не залишила байдужим нікого з глядачів та змусила заплакати навіть ведучого проєкту Олексія Суханова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Телеканал "1+1 Україна" продовжує збір історій для ток-шоу "Говорить вся країна"

Напередодні Різдва близько двадцяти поліцейських вилучили восьмирічну дитину у батька, вибивши скло його машини кувалдою. Поки рідні намагалися захистити малечу поліцейські створили живий коридор, аби віднести її до відділку. Мати маленького хлопчика запевняє, що жити з батьком 8-річному Тімуру небезпечно, саме тому їй довелося звернутися до поліції, аби вилучити дитину.

До студії "Говорить вся країна" завітали обидві сторони конфлікту для того, щоб вирішити, чи законно було забирати дитину таким чином, та з ким буде проживати маленький Тімурчик. Ганна, тітка хлопця зі сторони батька, каже, що Тімур проживав з ними на законних підставах.

“Перший суд виграла матір дитини, потім брат подав на апеляцію та виграв її. Дитину викликали в суд, опитували. Тімурчик казав: я маму люблю, але хочу жити з татом. Саме тому не було причин до вилучання хлопчика, тим більше таким чином. За дитиною мати дуже погано доглядала, він завжди був у брудній одежі, а одного разу, коли Діма забрав сина з садочка та відвів до лікаря, в нього виявили гострий бронхіт”, — каже Ганна.

Говорить вся країна на 1+1 Україна

На що дідусь дитини зі сторони матері розповів, що 3,5 роки в них не було можливості спілкуватися з Тімуром.

"Я був присутній під час вилучення дитини. На жаль, 3,5 роки дитину переховували і не давали доступу до неї ні мамі, ні мені. Тімур весь цей час був закритий в хаті. На початку, коли Дмитро забрав його з садочку без домовленості, я дзвонив йому, по доброму просив повернути дитину. Згодом я дізнався, що автомобіль співмешканки бачили у одному з мікрорайонів міста. Ми з донькою прочесали кожен куточок, кожну вуличку, допоки не знайшли онука. Коли ми знайшли Дмитра, він накинувся на нас з кулаками, в підсумку - у доньки струс мозку, а в мене ссадини і побої середнього ступеню", — каже дідусь дитини.

Експерти вважають, що вилучення дитини пройшло незаконно, адже є певний порядок такої процедури.

"Є певна процедура вилучення дитини. По-перше, вона передбачає наявність певних служб, органів, які повинні перебувати під час вилучення. Обов’язково в цьому повинні брати участь батьки. Поліція може втручатися у цей процес тільки тоді, якщо є загроза життю або здоров’ю, але поліція не може вилучати дитину, адже вони діють на підставі закону про Національну Поліцію. За чинним законодавством, тільки коли дитині виповниться 10 років, її можуть опитувати в суді та брати до уваги її рішення щодо того, з ким з батьків вона хоче проживати. А оскільки Тімура опитували у 7 років, то рішення виноситься з урахуванням його найкращих інтересів", — каже експертка.

Олексій Суханов

До студії дружина Дмитра Анастасія не наважилася приїхати, адже каже, що боїться за своє життя та життя своїх дітей. Жінка каже, що її переслідують невідомі люди, яких найняв її екс-чоловік та його родина.

"Кожного дня до мене в хату намагаються потрапити якісь люди. Вони стукають мені у двері", — каже Анастасія.

Колишня сімейна пара надала відео вилучення дитини, в якому 8–річний Тімур кричав та благав залишити його у спокої. Олексій Суханов не зміг залишитися осторонь цього відеоролику і намагався достукатися до батьків зі сльозами на очах.

"Чому у вас не крається серце за дітей? Цим вчинкам немає виправдання, дитина не може настільки голосно кричати і благати про допомогу. Я взагалі не розумію цей дорослий світ. Де наші сердця? Ми живемо у війні, під обстрілами і бомбардуваннями. Ми же потім будемо жити в цій країні, навіщо ви так знущаєтесь над дитиною", — говорить Суханов.

Вже сьогодні о 19:30 на телеканалі 1+1 Україна у токшоу “Говорить вся країна” покажуть історію про 10-річного Данила, в якого загадкова хвороба забрала можливість ходити. Ведучий разом з експертами розгляне різні версії і з’ясує, що сталося з дитиною, та як поставити хлопчика на ноги.

Нагадаємо, в кожному епізоді історії коментують експерти — психологи, лікарі, криміналісти, адвокати та спеціалісти інших сфер, які спільно з ведучим проєкту Олексієм Сухановим будуть крок за кроком встановлювати правду та піднімати соціальні проблеми. Головна місія проєкту — встановити справедливість в найскладніших життєвих ситуаціях, навіть в умовах воєнного часу.

Нещодавно телеканал 1+1 Україна оголосив збір історій для ток-шоу "Говорить вся країна", ведучим якого став відомий тележурналіст Олексій Суханов. Відтепер кожен телеглядач може поділитися власною резонансною історією і стати частиною нового проєкту на 1+1 Україна. Для того, щоб ваш життєвий досвід був почутим, потрібно заповнити анкету, або зателефонувати на гарячу лінію +38 (044) 490 70 38 детально описати події, які сталися з вами і вашою родиною, поділитися фотографіями або відеоматеріалами. Жодна історія не повинна бути забутою у такий складний час, адже місія токшоу "Говорить вся країна" — віднайти правду та встановити справедливість в найскладніших життєвих ситуаціях, навіть в умовах воєнного часу.

Соціальні мережі "Говорить вся країна":

Новости по теме