Любляча мати чи аб'юзивна маніпуляторка: у "Говорить вся країна" дізналися, чому підліток не виходить на контакт з власною мамою

Говорить вся країна
19:30
Пн-Чт

У новому епізоді "Говорить вся країна" розібралися, хто насправді становить небезпеку для 14-річного підлітка.

Поделиться:

З понеділка по четвер, о 19:30 на телеканалі “1+1 Україна” відбувається показ нового сезону суспільно-важливого токшоу “Говорить вся країна. Проєкт має на меті розібратися в резонансних справах, встановити справедливість та навчити українців відстоювати свої права. Ведучий проєкту Олексій Суханов та високопрофесійні експерти продовжать допомагати українцям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи будуть утилізовувати репродуктивні клітини загиблих захисників: відповідь авторки законопроєкту у "Говорить вся країна"

Цього разу до команди проєкту звернулася пані Ірина. Через повномасштабне вторгнення вони з сином були змушені виїхати до Чехії. Через 6 місяців 14-річний Ілля мав поїхати на кілька днів до батька в Україну, однак ця коротка поїздка вже затягнулася на місяці. Хлопець не виходить на контакт з матір'ю, і жінка переконана — це справа рук його батька. Вона вже написала 83 заяви до поліції з проханням допомогти, однак правоохоронці лиш розводять руками.

"Моя дитина в небезпеці, тому я тут [на "Говорить вся країна], аби просити вашої допомоги", — каже жінка. 

Після виїзду жінки з сином чоловік Євген почав стосунки з новою жінкою. Ірина запевняє, що пара веде аморальний спосіб життя, не має стабільної роботи та, скоріш за все, зловживає наркотичними речовинами. Жінка зазначає, що у нової співмешканки її чоловіка соціальні служби через це вже забрали її дітей від попередніх стосунків. Ірина вважає, що ймовірно Євген зі своєю партнеркою можуть схиляти 14-річного сина до такого ж способу життя.

Зараз Ірина та Євген вже офіційно розлучені, а до цього 20 років прожили у шлюбі. Фатальною точкою для їх стосунків стала розлука, пов'язана з повномасштабним вторгненням. Так, за статистикою близько 30% пар розходяться через велику відстань. Експертка проєкту та психологиня Ганна Просвєтова так коментує проблему стосунків на відстані:

"Перед тим, як родина роз'їжджається, потрібно встановити чіткі  межі розуміння та все ретельно проговорити. Що це означає? Чи ми і надалі лишаємося парою в шлюбі з моногамним підходом до стосунків? Також варто обговорити, як часто ми можемо спілкуватися, та як ефективно налаштувати цю комунікацію на відстані".

Після розлучення за рішенням суду Ілля залишився з батьком. Ірина переконана, що це спричинено обманом зі сторони чоловіка.

До студії також завітала нова обраниця Євгена Олена. Вона запевняє: Ірина сама зруйнувала свої стосунки із сином. Жінка наголошує, що мати підлітка погрожувала йому та не давала особистого простору. Це настільки зачепило Іллю, що він сам вирішив втікти від матері до батька. Цю версію підтверджує Євген: він вважає, що Іллю не можна віддавати Ірині, адже вона на нього морально тисне. До того ж, підліток сам вирішив, що хоче залишитися з татом. За словами адвоката та експерта "Говорить вся країна", Романа Петронюка з 14 років дитина дійсно має право сама визначати, з ким жити.

Під час обговорення стало відомо, що у родині є проблеми з фізичним насиллям. Так, на "Говорить вся країна" завітав син Ірини від першого шлюбу Андрій. Він мав фізичний конфлікт з новим чоловіком матері, який ледь не вартував йому життя. Через цю ситуацію Євген наразі знаходиться під судовим розслідуванням. Насилля було не лише зі старшим сином — Євген також застосовував силу і до Ірини.

"Людина, яка звикла скоювати насильство щодо жінок, чоловіків чи дітей, ніколи не міняється", — коментує Ганна Просвєтова.

Та не все так просто і зі сторони Ірини та Андрія. Розслідування на "Говорить вся країна" показало, що старший син Ірини свого часу мав проблеми із наркотичними речовинами, а сама жінка пов'язана із незаконною діяльністю. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Побиття першокурсників та зберігання зброї: у "Говорить вся країна" розкрили таємниці училища на Львівщині

Заплутана сімейна історія отримала неочікуваний фінал наприкінці випуску. Чому насправді Ілля не виходить на контакт з матір'ю? Чи дійсно його схиляли до вживання наркотичних речовин? Та яка шокуюча подія станеться після запису програми?

Дізнайтеся всю правду про цю ситуацію у новому епізоді проєкту "Говорить вся країна", який виходить з понеділка по четвер, о 19:30 на телеканалі “1+1 Україна”.

Новости по теме