“Найбільший дипломат України зараз - це солдат, він вкладає в голови українських політиків той курс, яким треба йти”: Віктор Ющенко в “Мосейчук+” про ймовірність переговорів із росією

Мосейчук+
 Віктор Ющенко в Мосейчук+ про ймовірність переговорів із росією

Ведуча поспілкується з третім президентом України Віктором Ющенком.

Поделиться:

Сьогодні, 8 грудня, о 22:30 “1+1 Україна” покаже новий випуск “Мосейчук+” - авторського проєкту Наталії Мосейчук. Проєкт можна подивитись також на YouTube-каналі Наталії Мосейчук та платформі Київстар ТБ.

В наступному випуску ведуча поспілкується з третім президентом України Віктором Ющенком. Колишній президент відверто розкаже Наталії Мосейчук, що думає з приводу можливих виборів, чи можливий заколот проти Зеленського, чи “Майдан-3” - це реальність та чи закінчиться війна після виходу України на кордони 1991 року. Також Наталія запитала колишнього президента, чи говорили з ним під час візитів до Сполучених Штатів Америки про примирення, перемовини, заморожування конфлікту або вступ до НАТО звільненою територією.

“Жодного аргументу не почув. Я переконаний, що у такої позиції немає серйозних аргументів, які б прийняла українська влада, український солдат, чи українське суспільство. Найбільший дипломат України зараз  - це солдат.  Він вкладає в голови українських політиків той курс, яким треба йти.  Якщо будь-хто сьогодні скаже, що він придумав “круглий стіл” - це буде останній день його політичної карʼєри. Є закон України, який забороняє вести будь-які перемовини щодо миру, до звільнення національних територій, які під окупацією. Ніхто по закону не має право сісти за стіл перемовин. Це тюрма. А з приводу НАТО, я боюся, щоб у підсумку не трапилось так, що ми пішли на механізм, який фіксує розчленування України на дуже багато десятків років”, - відверто сказав Віктор Ющенко.

Також Наталія Мосейчук поцікавилась у Віктора Ющенка, чи  зустрічаються українські президенти разом, та чи обговорювався колись на подібних зустрічах Будапештський меморандум.

“Коли був Леонід Макарович, у нас була профспілка 3 президентів. Прикро, що у нас таких комунікацій зараз немає. В нашій трійці президентів найчастіші дебати були з приводу Будапештського меморандуму. Леонід Макарович закладав, як йому тоді здавалось, таку унікальну концепцію безпекової політики для України, якою не володіє жодна країна в Європі. Пройшло 20 років і один із підписантів, якому ніколи не треба було вірити, загнав нам у спину ножа. Кравчук мав право серед небагатьох українських президентів говорити голосно. У нас були такі імпровізації - написати листи до парламентів тих країн, лідери яких підписали Будапештський меморандум. Я вам гарантую, якщо б ми звернулися публічно до парламентів-підписантів, жоден з них не сказав би “ні”. Очевидно,  хотілось, щоб був запит від влади на такий крок, але тоді у керівництва були інші ініціативи”, поділився колишній президент України Віктор Ющенко. 

В тому числі Наталія запитала у Ющенка, що він думає з приводу ніби то напружених стосунків між Президентом України Володимиром Зеленським і Головнокомандувачем Збройних сил України Валерієм Залужним.

“Я переконаний, що Залужний веде себе блискуче та збалансовано. Я не знаю жодної політичної оцінки, яку він сформулював і вона попала в політичне українське середовище. Він не влазить в політичні процеси - це правильна блискуча поведінка. Думаю, що Володимир Олександрович все розуміє і, насправді, їх відносини інші, ніж хтось намагається нам показати. Жодної із сторін не вигідно поступати необдумано і закладати конфлікт у відносини”, - зазначив Ющенко.

Про повторну появу на політичній арені Медведчука, про протистояння на виборах Ющенка з Януковичем, про корупційні схеми Путіна в Європі та чи можливо побудувати демократію в росії, дивіться вже сьогодні у новому випуску “Мосейчук+” о 22:30 на телеканалі “1+1 Україна”.

1+1 Україна в Instagram

1+1 Україна в Facebook

Новости по теме