10 ідей новорічних подарунків, зроблених своїми руками

Приготуйте для близьких хенд-мейд сюрприз

Поделиться:

Напередодні новорічних святЗ нагоди новорічних свят Укрзалізниця призначила сім додаткових потягів ми усі задумуємось, який подарунок приготувати для своїх родичів та друзів. Відомо, що найкращий подарунок - це той, що ви зробили своїми руками. Адже це так приємно - отримати частинку вашої уваги та святкових емоцій, що линуть від серця. Ми підготували підбірку різноманітних способів приготування новорічних подарунків, що будуть до вподоби вашим рідним. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 місць України, де хочеться зустріти новорічну ніч

1. Прикраса для ялинки. Красиві новорічні прикраси, виготовлені своїми руками, стануть чудовим подарунком для ваших друзів. Зробити прикрасу для ялинки можна із цупкого паперу або тканини, обшивши її яскравими нитками та прикрасивши стрічками, бісером та блискітками. Прикраси можуть бути різноманітних форм: зірочка, цукерка, олень, сніговик. Якщо ви полюбляєте вишивати крючком, зв’яжіть новорічну прикрасу для своїх рідних, і вони обов’язково оцінять ваші старання.  

2. Хенд-мейд листівка. Найкращий матеріал для святкової листівки - картон. Декоруйте листівку, як вам підказує фантазія: намалюйте красивий зимовий пейзаж, красуню-ялинку або веселого сніговика. Використовуйте зимові відтінки кольорів: темно-синій, білий, сріблястий, червоний. Напишіть у листівці святкове побажання, яке буде виражати вашу любов та тепло. 

3. Ялинка із цукерок буде чудовим солодким подарунком для ваших рідних. Для виготовлення ялинки підготуйте довгий шматок пінопласту і прикріпляйте до нього цукерки за допомогою клею. Цукерки повинні бути круглими, аби ялинка швидко сформувала свою форму. 

4. Паперові сніжинки для вікон. Вирізайте сніжинки із різнокольорового паперу. Прикрасьте їх срібною фарбою та блискітками. Нехай ваш креативний подарунок прикрашає оселі друзів та родичів і нагадує їм про вашу любов. 

5. Новорічні іграшки. Іграшки, виготовлені своїми руками, стануть найкращим подарунком для дітлахів. Святкові іграшки варто шити із м’якої тканини. Прикрасьте їх гудзиками, стрічками та мереживом.  20 справ цієї зими, що допоможуть зустріти весну новою людиною

6. Новорічні вогники. Гірлянда із новорічних іграшок стане чудовим аксесуаром для вашої оселі. Крім того, такий подарунок буде до вподоби вашим близьким. Прикрасити новорічні вогники можна червоною стрічкою, гілками ялинки або зірочками із картону.

7. Снігова куля. Новорічна снігова куля прикрасить оселю ваших рідних і подарує святковий настрій. Для виготовлення кулі на дно банки насипте імітацію снігу (блискітки, пінопласт, бісер), залийте водою або гліцерином. До кришки приклейте новорічну статуетку та щільно закрийте банку. За бажанням можна декорувати кришку згори за допомогою дощику або стрічки. Готово!

8. Декорована свічка. Свічка на новорічному столі - символ добробуту та домашнього затишку. Такий подарунок безсумнівно буде до вподоби вашим друзям та близьким. Прикрасьте свічку за допомогою паличок кориці, цукатів, гілочок ялини, стрічок, бісеру та блискіток. 

9. Різдвяний вінок можна виготовити із звичайної вішалки для одягу! Зігніть вішалку, формуючи з неї коло. Зігніть дріт і звільніть один кінець вішалки. Після цього почніть нанизувати на нього кулі за своїм смаком, комбінуючи різні кольори і розміри. Прикрасьте вінок великим бантом. 

10. Запашне імбирне печиво. Імбирне печиво - один із символів Нового року. Його духмяний аромат та солодкий смак до вподоби і дорослим, і дітям. Печивом можна також прикрасити і ялинку. Пропонуємо приготувати імбирне печиво для друзів за рецептом Валентини Хамайко.

ТІСТО ДЛЯ ПЕЧИВА 

ІНГРЕДІЄНТИ:
Борошно - 425 г
Цукрова пудра - 100 г
Масло - 125 г
Мед - 100 г
Велике яйце - 1 шт.
Жовток – 1 шт.
Сода - ½ ч. л.
Кориця - ½ ч. л.
Мелений сухий імбир - ½ ч. л.

КАРАМЕЛЬ - ІНГРЕДІЄНТИ
Цукор – 100 г.
Вода – 1-2 ст. л.
ГЛАЗУР - ІНГРЕДІЄНТИ
Білок – 1
Цукрова пудра – 200 г
Лимонний сік – 1 ст.л

ДЛЯ ДЕКОРУ
Срібні намистинки

ПРИГОТУВАННЯ:
1. Перед тим, як робити печиво, потрібно вирізати з блискучого картону невеликі шаблони зірочок. Їх має бути 7 штук різного розміру.
2. Так само на папері потрібно вирізати шаблони для пряничного будиночка: дах та стіни.
3. Додати 125 г масла і цукрову пудру.
4. До суміші додаємо мед, дрібку солі, корицю та мелений сухий імбир.
5. Туди ж додати 1 ст.л. молока і викласти усю масу в блендер. Усе ретельно перемішати.
6. Під час замішування потрібно додати пів чайної ложки соди.
7. Після того, як маса буде доведена до однорідної консистенції, потрібно додати борошно і знову усе перемішати.
8. Готове тісто викласти на пергамент і розкатати до товщини 5 мм.
9. Шаблони із зірочками та будиночком прикласти до тіста і по одному вирізати ножем. Кожної зірочки має бути по 2 шт.
10. Вирізані з тіста формочки перекласти разом з пергаментом на деко. Залишити на деякий час.
11. Далі потрібно розбити 1 яйце і вкинути до нього дрібку солі. Збивати доти, доки сіль не розчиниться.
12. За допомогою пензлика змастити усі вироби з тіста готовою масою.
13. Деко з тістом поставити в духовку і випікати при температурі 180 градусів до рум’яного кольору.

ГЛАЗУР:
1. Щоб приготувати білу глазур, потрібно взяти 1 білок і додати до нього 200 г цукрової пудри, поступово розтираючи її.
2. Усю глазур викласти у кондитерський мішок. За допомогою неї почати декорувати готове печиво.
3. Усі зірочки викласти по розміру одна на одну. Вони склеються між собою за допомогою глазурі.
4. Кінці зірочок прикрасити срібними харчовими намистинками. Залишити висихати.
5. Щоб склеїти усі деталі пряничного будиночка, варто зварити сироп. Для цього на пательні потрібно розігріти 100 г цукру, додавши 1,5 ложки води.
6. Склеїти деталі будиночку за допомогою сиропу. Краї прикрасити глазур’ю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 духмяних смаколиків, які наблизять відчуття свята