Match for peace #StopWarInUkraine: як пройшов перший благодійний матч «Динамо» на підтримку України

Match for peace #StopWarInUkraine: як пройшов перший благодійний матч «Динамо» на підтримку України

Наступний матч відбудеться вже завтра, 14 квітня, у Стамбулі.

Поделиться:

12 квітня у Варшаві стартувала серія благодійних матчів київського «Динамо» на підтримку України Match for peace #StopWarInUkraine. Суперниками в цьому благочинному поєдинку став найтитулованіший польський футбольний клуб «Легія». За результатами матчу, абсолютну перемогу здобули динамівці, забивши 3 гола у ворота суперника та завершивши змагання з рахунком 1:3 на користь синьо-жовтих.

Подія розпочалася виступом справжніх легенд – Національного заслуженого академічного українського народного хору імені Григорія Верьовки, солісти якого виконали гімни України та Польщі.

благодійний матч

У перерві на глядачів чекав перфоманс від Тіни Кароль, Юлії Саніної (The Hardkiss), Катерини Павленко (Go_A) та DOROFEEVA. Так, артисти виступали разом з вимушеними переселенцями, яких тимчасово прихистила Польща – а це близько 200 жінок, дітей та бабусь з України. Українці заповнили собою сцену в формі контурів України. Кожен з них став на тому місці, де географічно розташована їхня домівка.

«Наша місія — нести надію та робити все від нас можливе, аби увага світу була прикута до України. Тож щиро дякую команді «Динамо» за запрошення до участі в проєкті. Ми мали всього тиждень на реалізацію масштабного перфомансу між таймами. В основі якого Україна. Наповнена героями нашого часу, їх уособлювали понад 200 вимушених переселенців, які знайшли тимчасовий прихисток у Варшаві. Дякую артистам за те, що ваші голоси звучали в унісон з серцями мільйонів цього вечора. Дякую усім причетним!», — прокоментував Володимир Завадюк, керівник Департаменту Big Entertainment shows 1+1.

Організацією виступів займалася команда Big Entertainment shows 1+1, режисерами заходу є TRI Directions — Наталія Лисенкова, Наталія Ровенська та Марія Григоращенко, які відомі своїми постановками для всесвітньо відомих артистів. Ідейними натхненниками проєкту є «Динамо» та 1+1 media. Усі фінансові витрати в межах проєкту покриває «Динамо».

«Я вважаю, що це це обовʼязок «Динамо» — поїхати з благодійними матчами Європою та світом і зібрати допомогу для всієї України так, як вони це вміють — грою у футбол. Дуже хочемо після першого матчу почути «Україна перемогла», у планах близько 5-6 таких благодійних поєдинків», — коментує Максим Радуцький, співорганізатор проєкту.

Під час матчу всі футболісти — і київського «Динамо», і польської «Легії» — були одягнені у футболки з логотипом проєкту Match for peace #StopWarInUkraine, а на трибунах майоріли величезні банери з закликом зупинити війну. Світлини із матчу доступні за цим посиланням.

Організатори розповідають, що збір коштів на вирішення найбільш гострих гуманітарних проблем, що виникли через повномасштабну війну рф в Україні, триває і зробити донат можна, перейшовши на спеціальний сайт події, де міститься розклад наступних благодійних матчів «Динамо» та вся детальна інформація щодо запланованих заходів.

Наступний матч відбудеться вже завтра, 14 квітня, у Стамбулі. Так, футболісти «Динамо» вестимуть гру проти багаторазового чемпіона Туреччини – «Галатасарая». Поєдинок відбудеться у четвер, 14 квітня, на Nef Stadium, початок – о 17:00 (місцевий час збігається з київським). Трансляція матчу відбудеться на телеканалі 2+2.

Match for peace «Галатасарай» – «Динамо» відбудеться за підтримки УЄФА, Міністерства молоді та спорту України, Міністерства культури та інформаційної політики України, Міністерства соціальної політики України та Міністерства закордонних справ України.

Транслюватимуть матч телеканали 2+2, 1+1 International, М1, Динамо Київ TV, платформи онлайн-телебачення Київстар ТБ та 1+1 video, а також YouTube-канали Footballhub, Профутбол DIGITAL, «Динамо», ТСН та УНІАН. 

Традиційно, коментуватимуть матч для українців Ігор Циганик та Роман Бебех.

Новости по теме