Володимир Завадюк, продюсер шоу “Голос країни”: “Я сподіваюся, що цей сезон об’єднає українців навколо мрії, гордості та спільної мети і допоможе нам всім посміхатися в непростий час”

Голос країни
Володимир Завадюк, продюсер шоу “Голос країни”: “Я сподіваюся, що цей сезон об’єднає українців навколо мрії, гордості та спільної мети і допоможе нам всім посміхатися в непростий час”

Інтерв'ю з керівником Big Entertainment Shows Володимиром Завадюком.

Поділитися:
Вже сьогодні 23 січня о 21:00 на каналі 1+1 стартує новий сезон найпопулярнішого вокального шоу “Голос країни”. Напередодні прем’єри у самісінькому серці НСК “Олімпійський” – в ресторані Ghost відбулася гучна презентація 12 сезону. На вечірку завітали українські зірки, телеведучі та блогери та, звісно, топ-менеджмент і креативні команди 1+1 media. Ми скористалися нагодою та розпитали у керівника Big Entertainment Shows Володимира Завадюка про залаштунки роботи над масштабними рейтинговими шоу.
 

Володимире, вітаю – ми на презентації вже 12 сезону “Голосу країни”. Який цей сезон за рахунком особисто для Вас та чим він особливий? 

Для мене це 12 сезон разом з дитячим “Голосом країни”. Загалом робимо це шоу вже понад 8 років. Ми перезапускали “Голос країни” в 4-му сезоні, і я дуже пишаюся тим, що завдяки команді Big Entertainment Shows наші шоу любить вся країна і вмикає телевізор щонеділі на 1+1.

Спостерігаю зараз багато маніпуляцій рейтингами. Кожен розповідає про свої рейтинги із вигідного для себе ракурсу. Проте існує одна основна комерційна аудиторія, за якою і вимірюються рейтинги в нашій країні. І “Танці з зірками”, і “Голос країни” за результатами минулого року входять в ТОП-5 найкращих розважальних великих талант-шоу нашої країни. Власне, нічого не змінилося. І я сподіваюся, що так було і буде надалі. Цього року зокрема дуже хотілося б, що “Голос країни” став номером 1.


За результатами 2021 року, проєкти Big Entertainment Shows телеканалу 1+1 увійшли до Топ-5 найрейтинговіших розважальних талант-шоу року за основною аудиторією — 18-54 (50+). Проєкт «Танці з зірками» увійшов до Топ-3 найрейтинговіших шоу країни із рейтингом 3,7% та часткою 15% за аудиторією 18-54 (50+). А «Голос країни» посів 4 сходинку у ТОПі із рейтингом 4,1% та часткою 14,4% за аудиторією 18-54 (50+).
 

Цей сезон “Голосу країни” особливий тим, що у нас оновлена тренерська панель, до якої увійшли Оля Полякова, Надя Дорофєєва, Потап та Святослав Вакарчук. Між ними є справжня хімія творчості і це заворожує. Мені дуже віриться, що глядачі після нашого шоу полюблять Олю Полякову зовсім іншою, такою, якою ми побачили її в “Голосі країни”. Надя Дорофєєва, переможниця минулого сезону, стане для багатьох серйозним відкриттям, бо багато хто не очікує від неї того, що вона покаже у цьому сезоні. Святослав Вакарчук, безумовно, ДНК цього шоу і ми кінцево це зрозуміли, коли він повернувся в тренерське крісло. Без жартів Потапа та його запалу взагалі складно уявити шоу. 

Тренери Голосу країни

Влітку ми запустили кампанію “Агенти Голосу”, завдяки якій у нас з’явилася неймовірна кількість унікальних талантів із народу, які самостійно не наважувались подати заявку на участь у кастингу. Власне, це одна з причин того, що цей 12 сезон пройде під гаслом “Так звучить твоя країна”.

Цього року учасників чекає додатковий приз –  не тільки квартира у Києві. Що саме –  дізнаєтесь вже в неділю у першому випуску "Голосу країни". Також у цьому сезоні на глядачів очікує знайомство з альтернативною командою тренерів –  про це теж більше дізнаєтесь вже під час прем’єри 23 січня о 21:00 на 1+1. 

Цьогоріч у тренерське крісло повернулися Святослав Вакарчук та Потап і загалом топові українські зірки з року в рік радо беруть участь у Ваших проєктах. В чому секрет тісної багаторічної співпраці з непростими амбітними харизматичними знаменитостями?

Співпраця із зірками завжди дуже важка і потребує вміння розділяти дружбу і роботу. Мені здається, наша команда вміє це робити. 

Завадюк

Ми завжди дуже уважно спостерігаємо за зірками в нашій країні, бо нам важливо, щоб в наших шоу з’являлися найактуальніші зірки і в той самий час ми даємо можливість звучати новим обличчям, тим зіркам, які тільки починають сяяти. І класний цьому приклад співак MONATIK: як тільки він “закружив” всю країну, то відразу з’явився в дитячому “Голосі країни” і ще більше людей закохалися в нього. До прикладу також можна згадати Тіну Кароль, яка брала участь в “Голосі країни” величезну кількість разів, і мені здається, що завдяки “Голосу країни” та її роботі на проєкті в тому числі її любить так багато людей. “Голос країни” з’явився у житті Тіни в дуже непростий період. З Тіною та її командою ми взагалі багато пройшли разом: це не тільки участь в шоу “Голос країни”, а і велика кількість проєктів поза шоу, зокрема фільм «Сила любові та голосу» — це теж власне продукт, який ми з Тіною робили спільними зусиллями. Не можу не згадати “Різдвяні історії з Тіною Кароль”, над сценарієм яких теж працювали разом.

Але якщо продовжити говорити про співпрацю з зірками, то вона ніколи не буває легкою, безумовно, бо всі зірки хочуть найкращі умови, хочуть потрапити в наші шоу, бути в “Голосі країни”, вигравати.... І дуже рідко знаменитості можуть поставити пріоритети проєкту вище особистих. До цього ми теж ставимося з великим розумінням, бо добре знаємо, яка у них непроста та нелегка робота, яким нелегким був їхній шлях до успіху, проте при цьому намагаємося вибудовувати абсолютно чіткі робочі відносини і закликаємо їх також бути в таких відносинах з нами. Якщо ми про щось домовляємося з ними, то дуже важливо для обох сторін, щоб ці домовленості працювали.

Гасло 12 сезону –  “Так звучить твоя країна”. Про що ці слова для Вас?

Це насамперед про мою країну, яку я дуже люблю. Це гасло абсолютно співзвучне до часу, в якому ми зараз живемо. 

Голос країни” як ніколи актуальний в ці дні для нашої країни, бо я сподіваюся, що цей сезон об’єднає українців навколо мрії, навколо гордості, навколо спільної мети і допоможе нам всім посміхатися в непростий час, коли з екранів лунають тривожні новини. 

Ми дослухаємося до наших глядачів, ми читаємо коментарі в соцмережах і ми розуміємо, що глядачі трохи знудилися від того, що на сцену “Голосу країни” можуть виходити і професійні співаки, і вже сталі зірки. Тому цього року ми зробили акцент на людях, які ніколи не звучали на такій великій сцені, як “Голос країни”, але мають неймовірний голос і заслуговують на ній бути. Ви побачите справжніх самородків, які вперше відкриються та засяють. Це дуже важливо і власне про це шоу The Voice  у всьому світі.

Над якими проєктами ще, окрім “Голосу країни” зараз працює Ваша команда і скільки людей вона нараховує?

Наша команда дуже велика, бо ми працюємо над великою лінійкою проєктів – йдеться про департамент розважальних шоу. Це і “Голос країни”, і “Танці з зірками”, і “Ліпсінк батл”, другий сезон якого теж скоро вийде на екрани, і ще низка нових проєктів, про які ви зовсім скоро дізнаєтесь, тому що для нас теж важливі зміни – нові форми, нові креативні рішення. Ми зараз знаходимося в творчому пошуку нових несподіваних форматів, що можуть закохати в себе всю країну.

При такому шаленому навантаженні лишається час на особисте життя? 

Якщо у людини не вистачає часу на щось особисте, то вона не зможе створювати нове. Раніше, зізнаюся, я досить довгий час жив з ілюзією, що можна постійно бігти і ніколи не зупинятися, вважав, що сенс в тому, щоб бути постійно unstoppable. Так, для когось це класно, але якщо ти став на шлях довгих дистанцій, то ти маєш знаходити час для себе, для натхнення, для рідних людей, для кохання, бо це все наповнює і допомагає народжувати теплі класні ідеї.

завадюк

Зважаючи на впливову посаду продюсера, чи траплялися ситуації, коли люди з оточення використовували знайомство з Вами у своїх корисливих цілях? 

Я завжди розділяю роботу і особисте. Для мене це на рівні абсолютної гігієни. Звичайно, такі люди трапляються, але вони розуміють, що зі мною це не працює. Ми можемо випити кави, але це жодним чином не впливає на робочі стосунки. І я тонко відчуваю, коли людина хоче просто моментальної слави, хайпу і не зважаю на подібні маніпуляції. Інколи люди ображаються, інколи чітко розуміють, що нам просто далі не по дорозі. Якщо людина налаштована на конструктивні робочі відносини, то за будь-яких умов ми ніколи не тримаємо зла і завжди домовимося. Як бачите, зірки до нас часто радо повертаються.

Наші шоу найрейтинговіші, і якщо ти в нашому шоу – це наче “знак якості”, знак того, що ти суперстар. 

Світ медіа дуже конкурентний: як реагуєте на прояви заздрощів?

Я намагаюся любити моїх заздрісників і аналізувати, що вони пишуть. Я розумію, що це крок до того, щоб стати кращим і щоб наші проєкти теж стали кращими. 

Новий сезон “Голосу країни” стартує вже в неділю: як розпланували прем’єрні вихідні?

Традиційно сходжу на тренування, проведу сніданок з рідними людьми, потім у нас репетиції вже до наступного етапу в “Голосі країни” – до “боїв”. А ввечері в неділю о 21:00 разом з великою командою, без якої не було б ніколи цих шоу, зберемося в нашому улюбленому 12 павільйоні, де знімаються всі великі проєкти, і будемо дивитися “Голос країни” разом. Вірю, що він дуже сподобається глядачам.

Що очікує на глядачів у першому випуску шоу “Голос країни” вже цієї неділі 23 січня о 21:00 на 1+1, читайте за посиланням.

Новини по темі