Наталя Островська розповіла про ставлення американців до війни в Україні та наративи, які поширює російська пропаганда за кордоном

Наталя Островська розповіла, як в Америці ставляться до України

Ведуча 1+1 Марафон Наталя Островська розповіла, як американці ставляться до війни в Україні.

Поделиться:

Ведуча 1+1 Марафон Наталя Островська в рамках інформаційно-просвітницької кампанії з протидії дезінформації, яка реалізується 1+1 Media та Smart Angel, закликала українців розвінчувати міфи, які поширює росія проти України. У своєму зверненні ведуча розповіла, як американці ставляться до війни в Україні, як російські “меседжі” впливають на різні спільноти в різних країнах, та як українці можуть протидіяти дезінформації з боку російських пропагандистів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наталя Островська розповіла про зйомки у серіалі «Жіночий лікар. Нове життя» та власний ютуб-проєкт «Вагітна в ТСН» в ефірі «Сніданку з 1+1»

“За рік у США зменшилася кількість тих, хто вважає, що Україні треба давати більше зброї, йдеться в останніх дослідженнях Pew Research Center. Найбільше підтримка України зменшується серед прихильників республіканської партії. Деякі американці вважають, що передача Україні F-16 - це ескалація і досить складно їх переконати в іншому”, - розповіла Наталя.

Ведуча підкреслила, що важливу роль у тому, аби розколоти суспільство та знизити підтримку України на заході, відіграє наратив втоми від війни: пропагандисти намагаються використовувати втому, як аргумент впливу на громадян та політиків. Наталя зазначила, що ми маємо бути готовими до того, що з посиленням виборчих перегонів у США подібні наративи будуть лише посилюватися. 

Наталя Островська розповіла про власний досвід комунікації з американцями та актуальну політичну ситуацію на заході.

“Кілька місяців тому я взяла участь у благодійному вечорі на підтримку України у Флориді. Його губернатор балотуватиметься на президентських виборах у США. Він заявляв про те, що Україні вже слід сідати за стіл перемовин і завершувати війну. Такі наративи неприйнятні для українців. Саме тому в цьому американському штаті, і загалом за кордоном - голос України має звучати ще сильніше, і ми маємо пояснювати, чому перемовини на умовах росії не можливі”, - поділилась Наталя.

Ведуча пояснила, що відбулась рутинізація війни, через що люди стали менше допомагати фінансово. Та попри все це відчувається сильна моральна підтримка України. Наталя закликала всіх українців бути уважними до джерел інформації, критично оцінювати новини та підтримувати Україну в її боротьбі за демократичні цінності. 

Новости по теме