«Немає мови – немає народу»: 1+1 media, WAW та МКІП анонсували серію тематичних відеороликів в межах проєкту «Плюсуй українську»

1+1 media, WAW та МКІП анонсували серію тематичних відеороликів в межах проєкту «Плюсуй українську»

У відеороликах розкриватимуться теми вивчення української мови, національної ідентичності, історичних впливів рф на українську самобутність тощо.

Поделиться:

7 лютого група 1+1 media спільно з WAW та МКІП запустили масштабний проєкт «Плюсуй українську», спрямований на популяризацію української мови та культури. З-поміж багатьох ініціатив, які обʼєднує проєкт, стартувала серія відеороликів, створених командою WAW: альтернативне медіа, на важливі теми щодо вивчення української мови, національної ідентичності, історичних впливів рф на українську самобутність тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Плюсуй українську»: телеканал ПЛЮСПЛЮС долучився до масштабної соціальної кампанії та транслюватиме проєкт «Говоримо українською»

У першому відео йдеться про те, як українську мову, культуру та сам народ відкрито знищували протягом сотень років московські царі та імператриці, радянські вожді і тепер – путінська росія.

«У 2014 році росіяни, окупувавши та анексувавши українські Крим та частину Донецької і Луганської областей, почали переслідування української мови та знищення української літератури… А навчальні заклади піддали тотальній русифікації. Ще гіршою ситуація стала під час російського повномасштабного вторгнення в Україну у 2022 році – коли на захоплених росіянами українських територіях усіх носіїв української мови та культури піддають фізичним тортурам і просто вбивають», –  йдеться у відео. 

Тематичні відеоролики доступні до перегляду та поширення на YouTube-каналах: 1+1 media, 1+1, ТСН. А також у соціальних мережах Instagram та Facebook – WAW, МКІП, 1+1 та 1+1 media. 

Ключова мета роликів, які публікуватимуться щотижня на Digital-майданчиках та транслюватимуться на телебаченні – ввести поняття «інформаційна гігієна» при споживанні контенту серед українців та продемонструвати, як якісно може змінитися життя кожного, якщо почати розмовляти українською чи всіляко покращувати свої знання мови.

Нагадаємо, що у межах проєкту також публікуються інтерв’ю зі справжніми народними амбасадорами української мови – відомими акторами, музикантами, блогерами, волонтерами, військовими та іншими персоналіями. Зокрема, першим героєм циклу матеріалів став Андрій Шимановський – TikTok-блогер та популяризатор української мови, тематичні відео якого збирають мільйони переглядів. Інтерв’ю, в якому він розповів про те, як людям перервати емоційний зв’язок з російською, доступне за цим посиланням. 

Новости по теме