Проект Україна. Повернення своєї історії-2 став найкращим документальним фільмом за версією «Телетріумфу»

Документальний історичний фільм телеканалу 1+1 здобув премію «Телетріумф».

Поделиться:

Документальний історичний фільм «Україна.Повернення своєї історії» телеканалу «1+1» здобув премію «Телетріумф» у номінації «Документальний фільм/серіал/проект». Окрім того, творці проекту на чолі з автором Акімом Галімовим були відзначені нагородою у номінації «Продюсер/продюсерська група документального фільму, серіалу, проекту».

Нагадаємо, документальний історичний фільм «Україна.Повернення своєї історії» телеканалу «1+1» розбиває історичні міфи, нав’язані українцям протягом століть, та відкриває справжні історичні факти про наше минуле. Однією з головних сюжетних ліній другої частини фільму «Україна. Повернення своєї історії» стало відтворення зовнішності великого київського князя Ярослава Мудрого, зроблене на основі історико-мистецтвознавчої експертизи та спираючись на прижиттєві зображення князів.

Прем’єра другої частини стрічки відбулась на 26-у річницю Незалежності України та пройшла з високими показниками телеперегляду. За аудиторією 18-54 (Україна) рейтинг фільму склав 2.6%, частка - 11.7%; за аудиторією 18-54 (50К +) фільм пройшов з рейтингом 2.7% і часткою 13,5%. Фільм впевнено лідирував у слоті показу за аудиторією 18-54 (міста 50К+).

Минулого року перша частина стрічки «Україна.Повернення своєї історії» здобула премію «Телетріумф» у номінації «Найкращий телевізійний документальний фільм/цикл».

Виробництво фільму - «1+1 Продакшн».

Новости по теме