Святослав Вакарчук про концерт ОЕ “І все буде добре” – вже сьогодні, 24 квітня

Святослав Вакарчук про концерт ОЕ “І все буде добре” – вже сьогодні, 24 квітня

Святослав Вакарчук, лідер гурту ОЕ, розповів деталі щодо проєкту та закликав українців обʼєднатися навколо теми допомоги діткам.

Поделиться:

Уже сьогодні, 24 квітня о 21:00, на провідних телеканалах і онлайн-платформах України, а також ще 15 країн світу, відбудеться телевізійна трансляція благодійного концерту «Океан Ельзи» під назвою «І все буде добре», знятого на станції столичного метро «Золоті ворота». 


До, під час та після телевізійної трансляції концерту на спеціальному сайті відбуватиметься збір коштів на рахунок благодійного фонду «Твоя опора» для допомоги дітям, що постраждали від війни рф в Україні.

Також зробити донат можна через смс, надіславши повідомлення з будь-яким текстом на номер 88000 і з мобільного рахунку буде відправлено 20 грн (для абонентів передплаченого звʼязку Київстар, Vodafone та lifecell). 
 

Святослав Вакарчук, лідер гурту ОЕ, розповів деталі щодо проєкту та закликав українців обʼєднатися навколо теми допомоги діткам.

Мета благодійного концерту ОЕ “І все буде добре” – допомога українським діткам, що постраждали від війни рф в Україні. Які цілі для себе ви ставите, організовуючи захід? Яку суму хотілося б зібрати?

Я не можу говорити про суми. Гроші – тонка та індивідуальна річ. Немає такої суми, якої б було замало. Ви знаєте, що вже сьогодні оцінюють глобальні втрати, які Україна понесла через повномасштабне вторгнення рф, сотнями мільярдів доларів. Зрозуміло, що не українськими грошима будуть здійснюватися відновлення. Передусім – грошима агресора, який буде змушений відповідати. Тому цей збір коштів – насамперед прояв солідарності. Це прояв того, що ми всі разом у скрутній ситуації допомагаємо тим, хто цього потребує. Тому скільки буде, стільки й буде. Чим більше, тим краще.

Чому для проведення концерту була вибрана саме така локація — київське метро? Який символізм у цьому вбачаєте?

По-перше, нині такий час, що ми вимушені виступати в єдиному більш-менш безпечному місці, де можна проводити такий благодійний концерт. Нещодавно я виступав у Харківському метрополітені, де навколо мене люди реально жили у вагонах. Це дуже щемливе відчуття. По-друге, Золоті ворота – це унікальна станція метро. Багато раз визнана однією з найкрасивіших у світі. А ще вона знаходиться у сакральному місці для всієї України.

Вакарчук концерт

Розкажіть про пісні, які будуть виконані на концерті. Який лейтмотив цього заходу?

Ми намагалися не включати занадто веселих і грайливих пісень. Це було б недоречно. Нас просили глядачі зіграти «Зелені очі», але цю композицію зіграємо вже після нашої Перемоги. Та, відверто кажучи, не хотілось перетворювати концерт у тугу, сум. Адже разом з тією пам’яттю та шаною, яку ми віддаємо тим, кого з нами вже немає, ми мусимо давати емоцію тим, хто продовжує жити – наступним поколінням, нашим дітям. Тому ми й назвали концерт «І все буде добре».

Вакарчук концерт

Яким це добре має стати для України? Поділіться роздумами.

Сподіваюся, що пісня «Все буде добре» стане пророчою. Ми переможемо ворога, який прийшов на нашу землю і зараз нищить її, наших людей, дітей (!!). А перемогти – це повернути свої землі, а потім відновити й відбувати країну. І про людей, які загинули, залишити вічну пам’ять. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖСвятослав Вакарчук приїхав підтримати дітей у львівському шелтері тимчасового проживання

В Україні благодійний концерт «І все буде добре» транслюватимуть усі телеканали, що мовлять марафон «Єдині новини», серед яких 1+1, ICTV, UA:ПЕРШИЙ, Україна, Інтер, Рада, Україна 24, а також телеканали ТЕТ, 2+2, UA:КУЛЬТУРА, СТБ і всі регіональні канали Суспільного мовника, Індиго, Новий та М1. Серед трансляторів також платформи онлайн-телебачення, зокрема й Київстар ТБ. Глядачі з усього світу також можуть доєднатися до перегляду в Digital - на YouTube-каналі 1+1. Також трансляції заплановані у таких країнах: Хорватія, Болгарія, Бельгія, Канада, Чехія, Німеччина, Латвія, Литва, Чорногорія, Польща, Іспанія, Естонія, Грузія, Молдова та в інших. 

Ідейними натхненниками благодійного концерту є Святослав Вакарчук з гуртом «Океан Ельзи», компанії 1+1 media та Київстар. Захід реалізується 1+1 media за сприяння Міністерства культури та інформаційної політики, Міністерства закордонних справ, Київської міської державної адміністрації.

Новости по теме