ТОП-5 перспективних криптовалют у 2024 році

У які криптовалюти варто інвестувати у 2024 році?

Поделиться:

Що таке криптовалюта

Криптовалюта — цифрова валюта, для якої застосовують криптографію для гарантії безпеки транзакцій і контролю над створенням нових одиниць валюти. Криптовалюти не випускають у центральних органах, наприклад, у банках чи державі. Натомість їх створюють та контролюють за допомогою мережі комп'ютерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які перспективи в української економіки: американські вчені зробили оцінку

Перспективні криптовалюти 2024

Видання Forbes Advisor зробило власний ТОП криптовалют станом на січень 2024 року. До нього увійшли:

1. Біткоін (BTC)

Створений у 2009 році, біткоін (BTC) є найпершою в історії криптовалютою. Біткоін надійно захищений від шахраїв, адже працює за системою блокчейну — реєстру транзакцій, розподіленого мережею з тисяч комп'ютерів. Окремою ланкою захисту є так звані "криптографічні головоломки", що гарантує безпеку. У травні 2016 року один біткоїн можна було купити приблизно за 500 доларів. Станом на 22 січня 2024 року ціна одного біткоіна становить близько $40 455.

Біткоїн

2. Етеріум (ETH)

Як криптовалюта та блокчейн-платформа, Ethereum є фаворитом серед розробників програм завдяки своїм різноманітним застосуванням. Ця розробка є першопроходцем у використанні розумних або інтелектуальних контрактів на основі блокчейнів. Технологія запрограмована так, що цензура, шахрайство або втручання третіх сторін є неможливим. Етеріум також пережив колосальне зростання^ квітня 2016 року до кінця січня 2024 року його ціна зросла з приблизно $11 до близько $2 528.

Етеріум

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Хвороба Х» — на світ насувається нова пандемія? Роз'яснення від ТСН

3. Tether (USDT) 

На відміну від деяких інших видів криптовалют, Tether є стейблкоїном, тобто його вартість на 20 відсотків забезпечують запасами доларів США. Теоретично це означає, що вартість Tether має бути більш стабільною, ніж у інших криптовалют. Це приваблює інвесторів, які остерігаються нестійкості інших валют.

Тезер

4. Binance Coin (BNB)

Binance Coin (BNB) — це криптовалюта, яку можна використовувати для торгівлі та сплати комісій на Binance, одній з найбільших криптовалютних бірж у світі. Наразі її можна використовувати не лише на однойменній біржі, а й для торгівлі, обробки платежів або навіть бронювання авіаквитків.  У 2017 році ціна BNB становила лише $0,10. Наприкінці січня 2024 року її ціна зросла до $317.

Бінанс

5. Solana (SOL)

Solana працює на основі унікального гібридного механізму підтвердження частки і підтвердження історії для швидкої і безпечної обробки транзакцій. SOL, власний токен Solana, забезпечує роботу платформи. На момент запуску в 2020 році ціна SOL починалася з $0,77. Наприкінці січня 2024 року його ціна становила близько $96,20.

Солана

Фото: Unsplash

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні з'явиться множинне громадянство — Зеленський

Штучний інтелект вплине на 60% робочих місць! Як зміниться ринок праці? – Економічні новини у "Сніданку з 1+1", що виходить у будні з 6:30 до 9:30 на "1+1 Україна":

Новости по теме