Тяжкохвора дівчинка здійснила мрію «стати русалкою»

Тяжкохвора дівчинка здійснила мрію поплавати в озері

Проект «Здійсни мрію» допоміг родині 7-річної Софійки зі СМА здійснити подорож на озеро.

Поделиться:

7-річну Софійку спіткала важка недуга - спінальна м’язова атрофія 1-го типу (хвороба Вердніге-Гоффмана). Через прогресуючу м’язову слабкість дитина не може ходити, сидіти, тримати голову, ковтати чи просто рухатися. Від народження більшість часу вона проводить у своєму ліжку, харчується через назогастральні зонди, а дихає за допомогою апарата штучної вентиляції легень. Проте вона все розуміє і відчуває. Безжальна хвороба забрала у неї багато можливостей, але не забрала бажання спілкуватися, вчитися і пізнавати світ, бажання радіти і любити. У Софійки та її 6-річного братика Лук’яна, який теж страждає на СМА, є багато інтересів та мрій, як і у здорових ровесників. А їхні батьки, як і більшість звичайних батьків, намагаються зробити життя  своїх дітей якомога комфортнішим, оточити малюків любов’ю та турботою. Мама й тато – медики (батько – хірург), тож вони знають, як важко з підтримкою таких пацієнтів в Україні. Але їхня віра й сили щохвилини боротися за своїх дітей надихають і ще раз засвідчують, що не існує ніяких меж на шляху до здійснення великої мрії. Так мрія маленької Софійки зі Львова з’явилася цієї весни на сайті проекту «Здійсни мрію».

«Якось я розповідала дітям, як 7 років тому, коли Софійка була ще немовлятком, а Лук’яна ще зовсім не було, ми сім’єю були на відпочинку у передмісті Львова, і Софійка плавала в озері. А тепер це неможливо через організаційні труднощі, стан дітей і пов’язані з ним ризики. Але Софія понад усе захотіла повернутися на те озеро й поплавати, відчути воду, пережити ті давні емоції, коли важка хвороба ще не позбавила її рухливості»- розповідає мама Наталія.

Проект «Здійсни мрію» щоразу наголошує, що мрії тяжкохворих дітлахів мають ставати реальністю, аби додавати їм сил для боротьби, а тяжка хвороба – не завада на шляху до їх здійснення. Тож уся команда чарівників вирішила знайти можливість для дівчинки пірнути в озеро та відчути це тепло води, зануритися і плавати разом з усіма. Для здійснення мрії у Польщі було знайдено вакуумну ортопедичну подушку Stabilo та необхідне медичне обладнання, щоб дитина змогла якомога безпечніше здійснити свою мрію.

Дивіться подробиці здійснення мрії у відео мами дівчинки Наталії на її сторінці у Фейсбуку за посиланням.

«Я щаслива, що проект привертає увагу великої кількості людей. З кожною мрією ми впевнюємося, що чарівники – серед нас. Так сталося і цього разу. Паліативні діти – це надзвичайно вразлива група, і це ризик, на який не пішов жодний реабілітолог в Україні, – супроводжувати купання дівчинки. Батьки взяли всю відповідальність на себе. І воно того було варто! Очі Софійки змогли сказати більше за слова», - каже куратор проекту Лідія Таран.

Команда проекту щиро вдячна за організацію комфортного перебування малят відпочинковому комплексу «Бухта Вікінгів».

Серпень – місяць обізнаності про СМА, спінальну м'язову атрофію. Поширте цю інформацію, долучіться до марафону підтримки тих, кого вразила ця генетична недуга, а також їхніх близьких та рідних. Ми в Україні ще так мало знаємо про СМА!

Саме для тих діток, які щодня борються за свої життя, «1+1 Медіа» і ТСН спільно зі всеукраїнським благодійним фондом «Крона» започаткували проект «Здійсни мрію», кураторами якого є телеведучі Лідія Таран та Олександра Лобода. Проект допомагає здійснювати мрії дітей, для яких кожен прожитий день – це чудо. Команда проекту прагне об’єднати чарівників та мрійників з усієї країни, знайти підтримку у відомих людей. За рік існування проекту здійснено вже 45 дитячих мрій. Допомогти у здійсненні мрій та лікуванні маленьких пацієнтів може кожен, зробивши будь-який внесок за реквізитами проекту «Здійсни мрію» або через офіційний сайт - wish.1plus1.ua. Долучайтеся до всеукраїнського руху добра!

Рахунок проекту:

ПАТ ПриватБанк

рахунок в гривні 26007052726802

у доларах США 26004052728870

в Євро 26006052725860

МФО 300711, КОД ЄДРПОУ 34818334 отримувач ВБФ «Крона»

Номер карти ПриватБанку (прив'язаний до рахунку) 5169 3305 0264 2819

Новости по теме