У Києві вдруге відбудеться міжнародний фестиваль світла і медіа-мистецтва Kyiv Lights Festival

У Києві вдруге відбудеться міжнародний фестиваль світла і медіа-мистецтва Kyiv Lights Festival
1plus1.ua

Kyiv Lights Festival (KLF) відбудеться в Києві з 18 по 20 травня 2018 року.

Поделиться:

Другий міжнародний фестиваль світла і медіа-мистецтва Kyiv Lights Festival (KLF) відбудеться в Києві з 18 по 20 травня 2018 року. Грандіозна подія на три дні знову змінить архітектурний вигляд столиці і представить глядачам десятки робіт кращих дизайнерів відеографіки, художників світла і лазера, віджеїв та сучасних художників. Минулий KLF відвідали понад 200 тисяч мешканців і гостей столиці, а сам фестиваль став, безумовно, наймасштабнішою безкоштовною арт-подією 2017 го року.

Нагадуємо, перший міжнародний фестиваль Kyiv Lights Festival проходив з 12 по 14 травня 2017 року та охопив сім локацій столиці: Поштову, Михайлівську та Контрактову площі, Андріївський узвіз, парк Кіото, ЦУМ та Пішохідний міст. У міжнародному конкурсі 3D-маппінга взяли участь 25 відеодизайнерів з Бразилії, Німеччини, Індонезії, Іспанії, Мексики, Португалії, Румунії, Чилі, Швейцарії, Японії та України, а в конкурсі віджеїнга - сім віджеїв з України та Німеччини.

Конкурсні роботи Kyiv Lights Festival оцінювало міжнародне журі, що складається з визнаних експертів медіа-арту. До його складу увійшли: директор фестивалю Visual Brasil, багаторазовий переможець конкурсів віджеїнга по всьому світу Рікардо Кансадо (aka VJ Eletroiman), відеохудожник, програміст і дизайнер інтерактивних медіа Нікола Павоне (aka Vj Luper), глава Асоціації проекційного маппінга Японії Мічіюкі Ішіта, куратор Відкритого архіву українського медіа-арту і «Нової художньої школи» Яніна Пруденко і керівник департаменту маркетингових комунікацій компанії «Київстар» Юрій Чорненький. Переможцем конкурсу 3D-маппінга стала студія SKILZ (Україна), а кращим в конкурсі віджеїнга став Ярослав Костенко (Україна).

Крім конкурсної програми, в рамках Kyiv Lights Festival пройшов ряд інших цікавих подій: на Михайлівській площі була показана світлова інсталяція на будівлі МЗС і спільний медіа проект з 1+1 "Україна 360», в креативному просторі "АртПричал" проходили перформанси від Харківського театру світложивопису, на фасаді ЦУМу було показано світло-музичне шоу, а пішохідний міст перетворився в динамічну інсталяцію, яка постійно змінювала колір та інтенсивність освітлення. Всі дні фестивалю в "АртПричалі" також проходили лекції та практичні семінари з віджеінгу, відеомаппінгу, сучасної архітектури та урбаністики від визнаних українських і зарубіжних експертів. Крім цього, в Port creative hub діяла виставка медіамистецтва, на якій свої роботи представили сучасні українські художники. Однак, справжнім "цвяхом програми" стала участь в KLF-2017 австралійського художника Крега Волша, відомого на весь світ завдяки унікальним світловим інсталяціям, для створення яких він використовує особливості навколишнього середовища.

Організатори Kyiv Lights Festival:

- івент-агентство НЕБО, яке за 10 років роботи отримало більше 40 нагород на профільних конкурсах (Eventарізація, Золотий пропелер, Event Awards) і провело понад 300 заходів;

- студія Front Pictures, всесвітньо відома своїми рішеннями для масштабних візуальних шоу. Студія створювала відео виступу Джамали на Євробаченні, проекційне шоу на дзвіниці Софії Київської до 1530-ї річниці заснування міста і візуальну частину знаменитого танцю з водою на America's Got Talent, який набрав мільйони переглядів на YouTube;

- компанія Enjoy Media, яка з 2010-го року займається продюсуванням Джамали, а також "українського Еда Ширана" співака LAUD. У послужному списку компанії продюсування проектів ONUKA (2013-2014) і The Maneken (2009-2014), а також видання музики більше десяти українських артистів.

У 2017 році Kyiv Lights Festival пройшов за підтримки компанії «Київстар».

Новости по теме