Как приготовить медовик: Рецепты Валентины Хамайко

Валентина Хамайко поделилась авторским рецептом медовика с муссом из халвы.

Поделиться:

Шоколадний кекс з чорницею: Рецепти Едуарда НасироваСмак торту «Медовик» знайомий нам з дитинства, та Валентина Хамайко у програмі «Сніданок. Вихідний» надала йому нового звучання, додавши до оригінальної рецептури мус із халви.

ТІСТО ДЛЯ МЕДОВИКА — ІНГРЕДІЄНТИ

Масло 50г

Цукор 1/2 склянки 

Темний мед 1/2 склянки

Яйце 3шт

Борошно 2,5-3 склянки

Сода 2ч.л

ЯК ПРИГОТУВАТИ ТІСТО ДЛЯ МЕДОВИКА

1. Тісто для медовика готується на водяній бані. Там змішується цукор, мед і яйця. Інтенсивно перемішуйте інгредієнти до розчинення кристаликів.

Слідкуйте, щоб суміш не перегрілась і яйця не звернулися. — радить Валентина Хамайко. 

2. До суміші на водяній бані додайте масло. Швидко змішайте.

3. До гарячої маси додайте соду. Зніміть суміш з вогню.

4. Поступово вводіть борошно до медової маси, постійно збиваючи її. 

5. Густе тісто обваляйте у борошні та перекладіть у миску. Покрийте миску харчовою плівкою та поставте у холодильник на ніч чи принаймні на 2-3 години.

6. Охолоджене тісто поділіть на рівні кульки (приблизно столова ложка кожна). 

7. Посипте стіл борошном та розкатайте на ньому коржі, постійно перевертаючи їх, аби тісто не забивалося.

Зробити коржі рівними допоможе будь-яка кругла посудина необхідного діаметру, — зауважила Валентина Хамайко. 

8. Готові коржі ставте запікатися на пергаментному папері у, розігрітій до 180 градусів, духовці впродовж декількох хвилин кожен.

Для торту необхідно приблизно 5-6 коржів, – підказала Валентина Хамайко.

Їжа для розуму: Які продукти змусять мозок працювати кращеСМЕТАННИЙ КРЕМ — ІНГРЕДІЄНТИ 

Жирна сметана 400-450г

Цукрова пудра 100-150г

Ванільна цукрова пудра 10г

ЯК ПРИГОТУВАТИ СМЕТАННИЙ КРЕМ

  1. Додайте до сметани цукрову пудру та зачекайте декілька хвилин, щоб вона трошки осіла. 
  2. Всипте ванільну цукрову пудру та збивайте крем міксером впродовж декількох хвилин.

Важливо не перевзбити сметанний крем, інакше він стане надто рідким, — зауважила Валентина Хамайко.

МУС З ХАЛВИ — ІНГРЕДІЄНТИ 

Тахінна халва 400г

Сметана 400г

Желатин 5г 

Безглютенова дієта: Плюси і мінуси харчування без глютенуЯК ПРИГОТУВАТИ МУС З ХАЛВИ

  1. Желатин залийте теплою водою (на 1 ложку желатину 2 ложки води). Розмішайте. За 10хв він розбухне, тоді поставте його на водяну баню.
  2. Тим часом покладіть тахінну (кунжутну) халву у блендер, додайте сметану та збийте суміш.
  3. Коли желатин на водяній бані стане схожим по консистенції на соус, вилийте його до мусу у блендер. Збийте суміш.

ЯК ПРИГОТУВАТИ ТОРТ МЕДОВИК

1. Викладіть коржі у форму та густо намажте сметанним кремом (приблизно 2 ст.л). Залийте торт мусом з халви. 

Постукайте формою об стіл, аби мус рівномірно покрив усю поверхність, – порадила Валентина Хамайко. 

2. Поставте форму з тортом у холодильник на 3 години, після чого акуратно вийміть торт з форми.

3. Готовий торт прикрасьте за смаком.

Готуйте какао за оригінальним рецептом та насолоджуйтеся смаком  медового торта у сімейному колі. 

Нагадаємо, нещодавно ми розповідали про 7 рецептів млинців на кожен день та будь-який смак