7 звичок, за які ваша шкіра вам подякує

Косметолог Ірина Медвєдєва розповіла про різноманітні засоби догляду за шкірою обличчя

Поделиться:

Протягом життя жінки використовують велику кількість декоративної косметики для обличчя і ретельно її підбирають. Однак до засобів очищення шкіри ми часто відносимось легковажно. Чи правильно це?

Таємниці очищення шкіри відкриє лікар-косметолог Ірина Медвєдєва. Наносячи шар косметики, ми блокуємо шкіру від процесу дихання. Крім того, на стан шкіри впливає чимало другорядних факторів, наприклад, забруднення навколишнього середовища, пил, токсини, постійна робота за комп’ютером, пересушене повітря.

Декорувати нашу шкіру ми навчилися, однак про її очищення, на жаль, думаємо в останню чергу. Не варто забувати, що очищення - головний етап у догляді за шкірою.

1. Вмивайте шкіру не дуже холодною, але й не гарячою водою.

Вмивайтеся водою кімнатної температури. Якщо є час, можете зробити контрасне вмивання, використовуючи більш теплу або холодну воду. Закінчувати процес завжди потрібно прохолодною водою.

2. Ретельно обирайте декоративний засіб для вмивання стосовно типу вашої шкіри. Експерт Ірина Медвєдєва стверджує, що не особливо довіряє універсальним засобам. Вони не здатні очистити занадто суху або дуже жирну шкіру.

3. Для жирного типу шкіри обирайте пінку для вмивання. Пінка містить багато поверхнево-активних речовин, які добре очищають пори і м’яко видаляють жир. Важливо не використовувати гарячу воду для вмивання, а також агресивні типи мила, адже шкіра може стати занадто чутливою.

4. Очищуйте шкіру двічі на день. Саме якісна міцелярна вода надає м’якого очищення вашій шкірі. Косметолог радить ввечері після насиченого дня ви можете очистити шкіру пінкою, а вранці вмитися міцелярною водою, що надає свіжості.

Підкреслюю, що міцелярна вода - це не тонік, а специфічний очищуючий засіб. Він призначений для будь-якого типу шкіри.

5. Для сухого типу шкіри використовуйте молочко для обличчя. Обираючи цей засіб, обов’язково звертайте увагу на етикетку. Якщо у вас суха шкіра, потрібно, щоб молочко мало здатність не змиватися до кінця.

Суха шкіра агресивно реагує на гарячу воду та миючі засоби. Косметологи розробили спеціальну лінію засобів догляду, які не змиваються водою.

6. Нормальний тип шкіри найоптимальніше очищує освіжаючий тонік. Тоніки часто залишаються після себе липкий шар, який кортить змити водою. Ірина Медвєдєва зауважує, що змивати тонік після використання не можна. Важливо вмиватися цим засобом регулярно і підбирати відповідно до свого типу, щоб зберігати шкіру у її нормальному стані.

Немає гарантії, що ваша шкіра буде нормального типу до кінця життя. На жаль, з віком нормальний тип шкіри переходить у сухий. Це природній біологічний процес. Чим правильніше ви будете за нею доглядати, тим довше вона залишатиметься в тонусі.

7. Використовуйте домашні засоби догляду за шкірою обличчя. Ми можемо використовувати домашні засоби у догляді за шкірою, наприклад, сметану або молоко. Крім того, робіть для свого обличчя 1-2 рази в місяць маску з вівсяних пластівців та сметани низької жирності. Залиште масу в посудині на 10 хв. Після того, як пластівці розмокнуть, нанесіть маску на обличчя легкими рухами. Не бійтеся наносити засіб на шкіру навколо очей, губи, шию та навіть мочки вух. Такий легкий скраб допоможе добре очистити шкіру та надати їй приємного світлого кольору. Змийте маску водою кімнатної температури. Домашня косметика: Як доглядати за обличчям без зайвих витрат

Скраб з вівсяних пластівців можна використовувати для будь-якого типу шкіри. Однак, щоб підсилити ефект очищення, можна додати замість сметани кефір, а також трішки лимону для жирного типу шкіри.

Відносьтесь бережно до своєї шкіри, інакше ніяка декоративна косметика з віком не зможе захистити від появи дефектів. Прислухайтесь до порад косметолога та залишайтеся найкрасивішими.