Як людям з інвалідністю займатися спортом: історія ветерана Сашка Терена у "Сніданку з 1+1"

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як займатися спортом попри всі бар'єри: розповіли у "Сніданку з 1+1"
instagram/tsvit_terenu

Як займатися спортом попри всі бар'єри – досвід українського воїна!

Поделиться:

У "Сніданку з 1+1" запустили спеціальну рубрику "Долати Бар'єри". Це своєрідний серіал, у якому ведучий Єгор Гордєєв та ветеран Сашко Терен вчитимуть глядачів правильно реагувати на людей з протезами та долати бар’єри у нашому неідеальному світі.

З початку повномасштабного вторгнення Саша пішов добровольцем на війну, і під час боїв на Харківщині втратив обидві ноги. Після ампутації та встановлення протезів Саша не зачинився вдома, а став жити на повну: видав книгу, взяв участь в Іграх Нескорених та веде активну просвітницьку роботу. У першому епізоді глядачі побачили тренувальний шлях Сашка до Ігор Нескорених.

Олександр Терен

"Незалежно від того, які в людини є особливості, чи може вона повноцінно працювати, чи не може, якісь певні вправи робити. Це фізкультура і спорт. Спорт — це коли ми досягаємо якихось високих результатів для інших. Це може бути фізкультура, ти можеш робити там легку роботу, просто покрутити педалі, походити, піднятися вгору кудись, трошки підтягнутися, але це треба робити всім", — пояснив експерт.

Під час ефірів Єгор та Олександр підійматимуть теми подолання психологічних барʼєрів, як дітям реагувати на людей з протезами змалку, як створювати безбар'єрний простір навколо і чому це важливо, а також про транспорт без барʼєрів. 

Переглянути перший випуск рубрики можна на YouTube-каналі “Сніданку з 1+1”, а всі наступні випуски — о 8:15 18, 22, 26 та 29 грудня на телеканалі “1+1 Україна” та платформі кіно та телебачення Київстар ТБ.

Дивіться історію спортивного успіху Сашка у  "Сніданку з 1+1", що виходить по буднях о 6:30 на "1+1 Україна" і дізнавайтеся більше цікавих порад:

Новости по теме