Як людям з інвалідністю займатися спортом: історія ветерана Сашка Терена у "Сніданку з 1+1"

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як займатися спортом попри всі бар'єри: розповіли у "Сніданку з 1+1"
instagram/tsvit_terenu

Як займатися спортом попри всі бар'єри – досвід українського воїна!

Поділитися:

У "Сніданку з 1+1" запустили спеціальну рубрику "Долати Бар'єри". Це своєрідний серіал, у якому ведучий Єгор Гордєєв та ветеран Сашко Терен вчитимуть глядачів правильно реагувати на людей з протезами та долати бар’єри у нашому неідеальному світі.

З початку повномасштабного вторгнення Олександр пішов добровольцем на війну, і під час боїв на Харківщині втратив обидві ноги. Після ампутації та встановлення протезів він не зачинився вдома, а став жити на повну: видав книгу, взяв участь в Іграх Нескорених та почав вести активну просвітницьку роботу. У першому епізоді рубрики "Долати Бар'єри" глядачі побачили тренувальний шлях Сашка до Ігор Нескорених.

Олександр Терен

Про важливість та методи занять фізичною культурою наголошує й спеціаліст з тренувань:

"Незалежно від того, які в людини є особливості, чи може вона повноцінно працювати, чи не може якісь певні вправи робити, нам потрібні фізкультура і спорт. Спорт — це коли ми досягаємо якихось високих результатів для інших. Тому це може бути фізкультура. Ти можеш виконувати легку роботу: просто покрутити педалі, походити, піднятися вгору кудись, трошки підтягнутися, але це треба робити всім", — пояснив експерт.

Під час ефірів Єгор та Олександр підійматимуть теми подолання психологічних барʼєрів, як дітям реагувати на людей з протезами змалку, як створювати безбар'єрний простір навколо і чому це важливо, а також про транспорт без барʼєрів. 

Переглянути перший випуск рубрики можна на YouTube-каналі “Сніданку з 1+1”, а всі наступні випуски — о 8:15 18, 22, 26 та 29 грудня на телеканалі “1+1 Україна” та платформі кіно та телебачення Київстар ТБ.

Дивіться історію спортивного успіху Сашка у  "Сніданку з 1+1", що виходить по буднях о 6:30 на "1+1 Україна" і дізнавайтеся більше цікавих порад:

Новини по темі