Компенсація за вибиті вікна: як отримати допомогу (пояснили у "Сніданку з 1+1")

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як отримати компенсацію за розбиті вікна: роз'яснення у Сніданку з 1+1
Freepik

У "Сніданку з 1+1" розповіли, як відновити будинок, який постраждав внаслідок війни.

Поделиться:

В Україні триває програма відновлення будинків, які постраждали від терористичних обстрілів росії. Найрозповсюдженішим руйнуванням є розбиті вікна. У "Сніданку з 1+1", який виходить щодня з 07:00 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна" на YouTube, розповіли про програму відновлення пошкоджених внаслідок війни будинків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як економити електроенергію: 5 порад від директора центру досліджень енергетики Олександра Харченка

Очільник Шевченківського району Києва, Олександр Поповцев, розповів, що наразі існує два способи отримати компенсацію за вибиті вікна через ракетні обстріли з боку рф.

1. "єВідновлення"

►Спочатку потрібно викликати поліцію. Поліцейський, який знаходиться на місці події, складе відповідний акт.

►Подати заявку на компенсацію через програму "єВідновлення". Варто зауважити, що ця програма була запущена у травні 2023 року. Тому, якщо ви подавали заявку раніше, краще подати її ще раз.

►Якщо ви самостійно зробили ремонт, витрати "єВідновлення" не покриє, але чеки та акти краще не викидати. Збитки можуть покрити пізніше.

"Люди заходять у Дію, завантажують фотографії пошкоджень, створюється заявка. Ця заявка потрапляє до нас, потім комісія виходить і фіксує ті збитки, які нанесені. Згідно цінових категорій встановлюється ціна компенсації. Протягом 30 днів людина на картку отримує гроші, саме на ремонт", — пояснив Олександр Поповцев.

2. Благодійні фонди

Деякі благодійні фонди пропонують програми для відновлення будинків. Наприклад, такий меморандум був укладений у Шевченківському районі Києва.

►Після російської атаки проводяться загальні збори в будинку, на яких людям розповідають, куди звертатися із документами. Оформлюється подача заявки, яку передають благодійному фонду.

►Через деякий час до будинку приходять замірщики, роблять відповідні заміри і виробництво вікон. Зазвичай вже за 2-3 тижні громадянам відновлюють пошкоджені вікна.

Як отримати компенсацію, дивіться у "Сніданку з 1+1", який виходить щодня з 07:00 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна" на YouTube:

Новости по теме