Як економити електроенергію: 5 порад від директора центру досліджень енергетики Олександра Харченка

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Які прилади споживають найбільше електроенергії
Freepik

У "Сніданку з 1+1" експерт пояснив, як правильно економити електроенергію, та які прилади є найбільш енерговитратними.

Поділитися:

Минулого року внаслідок російської агресії енергомережа України зазнала масштабних руйнувань. Від торішніх обстрілів енергоструктура повністю не оговталася й досі, а повернення до довоєнних показників може зайняти роки. З наближенням холодів кожному українцю важливо економити електроенергію та не сприяти збільшенню вже наявного дефіциту. У "Сніданку з 1+1”, що виходить у будні дні з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна, телеканалу ТЕТ та на YouTube, директор центру досліджень енергетики Олександр Харченко назвав, які прилади варто обмежити у споживанні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готуємось до зими: список покупок на випадок відсутності електроенергії

Як економити електроенергію: поради експерта

1. Пікові години споживання електроенергії: 6:00-8:00 зранку та 18:00-21:30 увечері. У ці часові вікна потрібно мінімізувати використання електроприладів. 

2. Найчастіше найбільш витратним приладом є бойлер. Експерт радить відключати бойлер, коли приходите з роботи. Гарячої води ще точно вистачить на кілька годин, тому не має сенсу тримати його ввімкненим.

3. Електрочайник також є великої проблемою економії електроенергії.

"Повний чайник — це страшенний ворог енергосистеми. Він дуже багато споживає відносно свого розміру. Основна порада - це налити скільки води, скільки ви плануєте використати за раз", — пояснює Олександр Харченко.

4. Пральні машинки рекомендовано використовувати лише вдень або вночі.

5. Перенесіть роботу з енерговиттратними приладами на вихідні дні. У суботу та неділю промисловість, бізнес переважно не працюють, а тому дефіцит менший.

Дивіться "Сніданок з 1+1" з 7:00 до 9:30 у будні дні на телеканалі “1+1 Україна” та на YouTube, а також “Сніданок. Вихідний” у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

Сніданок в соцмережах:
Instagram
Facebook
Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі