Як підготувати улюбленця до подорожі: Поради ветеринара

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Які правила та вимоги до перетину кордону з тваринами висувають різні країни.

Поделиться:

Собаки сумують за господарем, навіть коли той виходить з будинку на 5 хв. Тому дедалі більше людей беруть чотирилапих разом із собою в дорогу. Щоб повезти улюбленця за кордон, потрібно познайомитись з правилами його перевезення. Які вимоги висувають до перетину кордону з тваринами різні країни - читайте далі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 міст України, в які кортить поїхати навесні

1. Кожна крїна має свій список необхідних документів для перевезення тварин. Які саме документи потрібні - вам підкажуть у консульстві. Наприклад, Євросоюз висуває наступні вимоги:

- міжнародний ветеринарний паспорт із фотокарткою улюбленця тварини та позначками про щеплення проти сказу та інфекційних захворювань.

- аналіз крові на наявність антитіл

- оброблення тварин від паразитів, проведену за 1-2 доби перед мандрівкою.

Підготування тварини до транспортування займають близько трьох місяців. В деяких випадках - шість, - зауважує ветеринар. 

2. Іноді трапляються специфічні правила перевезення тварин. Наприклад, деякі з країн забороняють в’їзд з певними породами собак. Є й такі, в які важко потрапити з будь-якою породою собаки. 

3. Перш ніж бронювати номер у готелі, потрібно з’ясувати, чи можливе у ньому розміщення із собакою. Коли ви з’ясували всі нюанси перетину кордону, можна сміливо планувати подорож. Починайте з вибору готеля. У pet-friendly-закладах варто ознайомитись з правилами перебування з тваринами. Дізнайтесь, яке місце відведено для собаки, та чи є для нього спеціальні послуги.

4. Привчіть вашу тварину до подорожей завчасно. Змалечку їздіть з улюбленцем в авто або іншому транспорті. Прослідкуйте, як ваша тваринка переносить дистанцію, чи не нудить її. 

5. Придбайте спеціальний бокс для перевезення тваринки. За правилами домашні улюбленці повинні транспортуватися у спеціальних сертифікованих боксах. 

Крім того, у салон літака вас пустять із твариною, яка важить не більше 8 кг. Що стосується потягів, тваринку можна перевозити, якщо ви викупите усі місця в купе. 

Будьте уважним до свого улюбленця, і він вам обов’язково віддячить!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 незабутніх українських міст: Куди поїхати всією родиною на вихідні

Новости по теме