Як правильно вибирати спортклуб і не переплатити за абонемент

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Фітнес-тренер розповів, на що обов’язково потрібно звертати увагу, вибираючи спортзал.

Поделиться:

Перші спортивні зали у світі з’явилися в ХІХ ст. у Європі та США. Зазвичай їх будували при спортивних організаціях, потім – при навчальних закладах.

Зараз також все більшої популярності набуває активний відпочинок, заняття спортом. Діє багато мереж тренажерних залів, фітнес-клубів, тому українці мають змогу вибрати спортклуб відповідно до своїх інтересів та попиту.

У студії «Сніданок з 1+1» фітнес-тренер Павло Богарад розповів, на що потрібно звертати увагу, вибираючи спортклуб та який абонемент вигідніше купувати.

Павло Богарад зазначив, що сьогодні в Україні з’являється все клубів за захопленнями, спеціалізованих спортивних закладів.

Якщо ви хочете займатися тільки танцями, є спеціальні школи танців. Не так, як раніше, студії танців, а саме школи. Якщо хочете займатися спеціалізованим спортом, наприклад, йогою, є школи йоги. У таких закладах працює команда тренерів, які спеціалізуються на конкретному виді спорту

Для тих, хто не вирішив, яким видом спорту хоче займатися, краще вибирати класичний спортклуб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 4 практики йоги для здорового тіла та розуму

Фінансово вигідніше вибирати мережеві спортклуби, оскільки у них більш якісний сервіс, є великий штат спеціалістів, тренерів, які легше знайдуть підхід індивідуально до кожного відвідувача, – зазначив фітнес-тренер

Багато людей купують абонементи на рік, а потім не відвідують спортзал.

Якщо ви ніколи не відвідували спортклуб або займалися спортом дуже давно, краще не купувати абонемент одразу на рік, – рекомендує Павло Богарад

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як відновити форму після свят

Часто спортклуби пропонують різноманітні акції, які залежать від сезону. Наприклад, влітку абонементи купують менше, оскільки усі у відпустках, їдуть на відпочинок. У цей період у спортзалах значно зменшується кількість відвідувачів, тому саме влітку пропонують суттєві знижки на абонементи. Взимку ж навпаки – ціну збільшують, оскільки усі перед святами масово купують подарунки.

 Якщо ви ніколи не ходили у зал або займалися спортом давно, краще, щоб перше тренування було з тренером. Зазвичай такі вступні заняття-консультації уже включені до вартості абонементу

Насамкінець експерт наголосив, що варто займатися не тим видом спорту, який зараз у тренді, а тим, який подобається і найефективніше допомагає відновити сили.

Нагадаємо, нещодавно лікар-дерматолог розповіла, як правильно доглядати за шкірою під час занять спортом.

Новости по теме