Анджеліна Джолі позмагається за Оскар як режисер

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Скандальний фільм голлівудської акторки висунули на Оскар-2018.

Поделиться:

Стрічка Анджеліни Джолі «Спочатку вони вбили мого батька» побореться за премію Оскар-2018 від Камбоджі в номінації «Найкращий фільм іноземною мовою».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Оскар від України висунули лауреата ОМКФ 2017

Зйомки фільму«Де кіно»: Візит відомого режисера зі США, майстер-клас від претендента на Оскар-2017 та виступи українських гуртів тривали три місяці навесні 2016 року. Джолі екранізувала біографічну повість камбоджійської письменниці та правозахисниці Лун Ун, з якою познайомилася 2002 року під час гуманітарної місії в Камбоджу. Лун Ун було всього п'ять років, коли кхмери почали криваві розправи. Дівчинка потрапила в табір для підготовки майбутніх солдат, де повинна була стати дитиною-воїном для боротьби з ворогом. А братів і сестер Ун вивезли в трудові табори, де дітей примушували важко працювати з ранку до ночі.

Також акторка розповіла в інтерв'ю виданню The Guardian, що на створення фільму її надихнув син Меддокс, який народився в Камбоджі.

Прем'єра стрічку запланована на 18 лютого 2018 року там же, де йшла робота над нею, у місті Сієм Ріп. Світовий прокат стартує дещо пізніше, а сам фільм транслюватиметься на каналі Netflix.

Новости по теме