Чому потрібно вживати гриби: Поради дієтолога "Сніданку"

Сніданок з 1+1
06:30
Будние
Чому потрібно вживати гриби: Поради дієтолога "Сніданку"

Дієтолог в програмі "Сніданок з 1+1" розказала про користь від вживання печериць. Хто може вживати гриби щодня, а хто повинен втриматися зовсім? Читай поради і дізнавайся, чому цьому продукту важко знайти аналоги.

Поделиться:

Дієтолог в програмі Сніданок з 1+1 розказала про користь від вживання печериць. Хто може вживати гриби щодня, а хто повинен втриматися зовсім? Читай поради і дізнавайся, чому цьому продукту важко знайти аналоги.

По-перше, саме гриби чудово культивуються в промислових і домашніх умовах, незалежно від сезону року.

По-друге, у печериць низька калорійність (до 30 ккал. на 100 г.) – саме тому їх можна використовувати під час дієт для схуднення та при цукровому діабеті. А низький вміст натрію – у безсольових дієтах, при захворюванні нирок.

По-трете, вживання грибів покращує обмін речовин, роботу нервової системи, а також знижує рівень холестерину майже на 30%, при регулярному вживанні.

Печериці багаті на фосфор, за це їх прирівнюють до рибних продуктів. А ще їх називають "природним м'ясом", але вони не є адекватною заміною продуктам тваринного походження.

НАЙКОРИСНІШІ ГРИБИ:

Найбільше поживних цінностей у сирих грибів;

Чим молодший гриб – тим корисніший, а також краще засвоюється.

ПЕЧЕРИЦІ НЕ РЕКОМЕНДУЮТЬ:

Дітям до 7 років;

Матерям, які годують груддю;

При запальних процесах системи травлення.

Запам'ятайте, що гриби накопичують всі токсичні речовини з зовнішнього середовища, тому купуйте їх тільки у місцях з належним лабораторним контролем.

Новости по теме