Зима близько: чи готова українська енергосистема до можливих обстрілів цієї зими: розказав гендиректор YASNO у "Сніданку з 1+1"

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Чи вдасться уникнути відключень світла взимку
freepik.com

До чого готуються українські енергетики та чи будемо ми цієї зими зі світлом?

Поделиться:

Очільника МЗС Дмитро Кулеба у свіжому інтерв’ю німецькому виданню Welt заявив, що "Ми готуємося до найгіршої зими в історії!". Очікується, що росія посилить енерготерор з початком морозів. До чого готуються українські енергетики та чи будемо ми цієї зими зі світлом, розповів генеральний директор компанії-провайдера електроенергії та газу YASNO Сергій Коваленко для "Сніданку з 1+1", що виходить у будні з 6:30 до 9:30 на "1+1 Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які ризики чекають на Україну під час опалювального сезону: пояснив директор центру досліджень енергетики Олександр Харченко у "Сніданку з 1+1"

"На мій погляд, обстрілювати будуть, і будуть трохи по-іншому. В них змінився склад озброєння, стало більше шахедів, трішки менше - ракет. З іншого боку, ми теж вже пережили минулу зиму. у нас посилене ППО в широкому сенсі. Ми знаємо, що кожна енергокомпанія посилила засоби охорони та захисту цих об'єктів.  Ми як суспільство маємо більший рівень стійкості, бо у нас вже фізично більша кількість генераторів, павербанків. Бізнес також посилився з точки зору енергостабільності, бо наявна вже більша кількість генераторів, газових установок і тд. Тому, я не знаю,  буде вона найгірша чи не найгірша, але ми готові як країна краще, ніж минулого року", - зазначив Сергій Коваленко.

Також він додав, що нині ми посилені можливостями імпорту, і якщо з якихось причин Україні не вистачатиме електроенергії, є можливість її імпортувати. Влітку імпорт вже залучався. Генераційна проблема зараз також менша. Якщо все ж і будуть такі проблеми, то кінцеві споживачі цього майже не відчують. Перш за все, балансуватимуть за рахунок великих промислових споживачів. 

Як готуватись до можливих відключень світла: поради

►Підготувати ліки

►Зробити запаси води

► Їжа, яку не потрібно готувати

►Альтернативне живлення

►Тепло в оселі (заклеїти вікна, перевірити двері і тд)

►Продумати, що робити, якщо немає світла 

  • 4 години
  • 1 або 2 доби

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як економити електроенергію: 5 порад від директора центру досліджень енергетики Олександра Харченка

Чи готова українська енергосистема до можливих обстрілів цієї зими – розказав Сергій Коваленко. Дивіться сюжет у "Сніданку з 1+1", що виходить з 06:30 до 9:30 у будні дні на телеканалі “1+1 Україна” та на YouTube.

"Сніданок з 1+1" в соцмережах:
Instagram
Facebook

Новости по теме